Ο Κινητήρας Studio υποδέχεται την χορευτική εκδοχή του πολυδιαβασμένου λογοτεχνικού αριστουργήματος του Αλέξανδρου Δουμά “Οι τρεις Σωματοφύλακες”, για οκτώ παραστάσεις στην περίοδο των Χριστουγέννων (27-10/12 & 3-6/1 στις 19.00).

Οι ομάδες «Λυδία Λίθος» και «Torus Knot» ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσεγγίζοντας το κλασικό έργο μέσα από διαφορετικές χρονικές περιόδους και ντύνοντάς το με ακροβατικές χορογραφίες και με μουσική από ροκ μέχρι… μπαρόκ!

«Οι τρεις Σωματοφύλακες» ανέβηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα: 12o Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου 18 ,19 Ιουνίου (Αθήνα), 12o Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Θέατρο Άνετον  22 Ιουνίου ( Θεσσαλονίκη), 1o dance fest akropoditi 21 Ιουλίου (Σύρος), Dance Days Chania 2013 στο Βενιζέλειο Ωδείο 24 Ιουλίου (Χανιά), 3ο Φεστιβάλ Χορού της Μονής Λαζαριστών 28 Αυγούστου ( Θεσσαλονίκη).

Η παράσταση διατρέχει τρεις χρονικές περιόδους. Με αφετηρία την μπαρόκ εποχή, περνά στη δεκαετία του 1970 και καταλήγει στο «σήμερα». Το έργο προσεγγίζεται κινησιολογικά σύμφωνα με την απόλυτα προσωπική και σύγχρονη γραφή της χορογράφου και σκηνοθέτιδας Φένιας Αποστόλου (ομάδα Λυδία Λίθος), που χαρακτηρίζεται από την απέριττη και γνήσια σωματική έκφραση. Συνεργάτης σε αυτήν την διαδικασία είναι ο Κωνσταντίνος Κασιάρης (ομάδα Torus Knot ), ο οποίος αποκωδικοποιεί ένα απαιτητικό σωματικά λεξιλόγιο και δημιουργεί κινητικές δίνες με ακροβατική ικανότητα.

Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η παράσταση συνυφαίνει επί σκηνής τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι βρίσκονται σε μία διαρκή και συγκινητική μάχη με τη νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και το πιο σημαντικό από όλα, τη μάχη για την αποφυγή της τελειωτικής παραίτησης. «Οι τρεις σωματοφύλακες» χορεύουν για να ερευνήσουν  την ανθρώπινη συλλογικότητα και το πώς αυτή ενδυναμώνεται από τον καλό ή κακό εαυτό αντίστοιχα. Έννοιες όπως η ανιδιοτέλεια, η πίστη, αλλά και η προδοσία και η εγκατάλειψη βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε εποχή και συνεχίζουν να… χορεύονται μέχρι σήμερα.

Συντελεστές
Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Αcrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης
Σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου
Βοηθός χορογράφου: Ξένια Αλεξάνδρου
Ειδικές κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος
Δάσκαλος Ξιφασκίας: Γιάννης Σαρρής
Μουσική: H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully, Queen, Rolling Stones, T-Rex
Φωτογραφίες: Chris Tourlakis

Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος, Στράτος Νικολαΐδης

Διάρκεια: 60’