Οι Thee Holy Strangers ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 σαν μια σύμπραξη γνωστών μουσικών, με κίνητρο τα τραγούδια και τις εικόνες της πόλης που ήθελαν να περιγράψουν. Οι συναυλίες τους αποτελούν πάντοτε σημείο αναφοράς της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, με το rock ‘n’ roll, τη σκοτεινή americana, τη soul και το αστικό blues να μπλέκονται με μοναδικό τρόπο στον ήχο τους.

Οι Thee Holy Strangers είναι οι: Φλώρα Ιωαννίδη: Τραγούδι, Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K): Φωνή, κιθάρα, Κώστας Χρυσόγελος: Τύμπανα, percussion. Νέα μέλη της μπάντας ο Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker) στο μπάσο και ο Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal) στην κιθάρα. Μαζί τους θα είναι ο Κωστής Ζουλιάτης (Night on Earth, Τα Ριζά) στα πλήκτρα.

Οι Screaming Fly (Στέφανος Φλώτσιος/κιθάρα- φωνή, Στασινός Παπασταθόπουλος/ μπάσο, Κώστας Λουκόπουλος/τύμπανα), παιδικοί φίλοι, ξεκίνησαν να παίζουν το 1992. Ένα ψυχεδελικό spaced out, hard-garage ιδίωμα, όπως χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι την μουσική τους και δεν έχουν άδικο. Γνωστοί για τα εκρηκτικά τους live και τη μικρή δισκογραφική τους παρουσία. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Το “4” (ηχογραφήσεις του 2002 αλλά κυκλοφόρησε αργότερα), το “Superzero” (2012) και τελευταία το “Trip to Venus” (2019) που πήρε εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Photo credit: Τηλέμαχος Παπαδόπουλος