Οι Thee Holy Strangers ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 σαν μια σύμπραξη γνωστών μουσικών της αθηναϊκής σκηνής, με κίνητρο τα τραγούδια και τις εικόνες της πόλης που ήθελαν να περιγράψουν. Στις συναυλίες τους επιδιώκουν την χαρά και την ένωση που μπορεί να προσφέρει το ροκ εν ρολ, καθώς ξεδιπλώνουν το γοητευτικό χαρμάνι της μουσικής τους που οι ίδιοι ονομάζουν “kozmic swamp music”: «Σκοτεινή» Americana, soul και αστικό μπλουζ, ένα soundtrack για μία απελευθερωτική βόλτα σε τοπία της καρδιάς και της πόλης.

Έχοντας κυκλοφορήσει ένα 7ιντσο (Fiery Road/Trouble on Trouble) μαζί με το zine «Fractal Press», κυκλοφόρησαν στο τέλος του 2015 το πρώτο τους άλμπουμ, σε cd και διπλό βινύλιο από την σύμπραξη MMB/The Lab/Labyrinth of Thougths, που έγινε δεκτό με εξαιρετικές κριτικές. Πλέον, προετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους υλικό που παρουσιάζεται επί σκηνής μέχρι να οδηγηθεί στα στάδιο της ηχογράφησης!

«Σε έναν πλανήτη που έχει εθιστεί στην βία και την καχυποψία ξέρουμε ότι το όνομά μας ακούγεται σαν πικρό αστείο, αλλά μιλάμε για έναν αναγκαίο όρο της ανθρώπινης συμβίωσης. Ιεροί Ξένοι είμαστε όλοι εμείς οι πολλοί, οι σημερινοί και οι δυνητικοί εκτοπισμένοι και αποστερημένοι, ενός κόσμου γεμάτου αποκλεισμούς».

Οι Thee Holy Strangers θα συνεχίσουν τη βόλτα τους στον αστικό βάλτο της Αθήνας μεταφέροντας απόηχους μιας μουσικής που μπορεί να μιλάει πειστικά για τις πόλεις που ακροβατούν ανάμεσα στην καταστροφή και την ελπίδα.

Thee Holy Strangers

Alex K. (The Last Drive, ex-The Earthbound) / Φωνή, Κιθάρα, Φυσαρμόνικα
Νίκος Φυσάκης (Dustbowl) / Κιθάρα
John “Hardy” Χουστουλάκης (Dustbowl) / Pedal steel, Κιθάρα
Φλώρα Ιωαννίδη (Ludmilla, ex-Μake Believe) / Φωνή
Costas C. a.k.a Digital Alkemist (ex-Nightstalker, ex-Night On Earth, ex-Blend Sextet) / Drums
Τάσσος Παλαιολόγου (DreamLongDead, ex-700 Machines, ex-Down ‘n’ Out) / Μπάσο, Φωνή


Φωτογραφία: ©Βαγγέλης Πουλής