Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα … Ελληνικά Τραγούδια των Tiger Lillies επικεντρώνονται στην καθημερινότητα των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, διηγούμενα ιστορίες για μικροαπατεώνες, φτωχοδιαβόλους, μετανάστες και το περιθώριο της ζωής, τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη. Τραγούδια που ακούγονται, ξανά σήμερα, περισσότερο σχετικά από πότε…

Το “Lemonaki” θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Bandcamp, αμέσως μετά το online concert. Γιατί όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε… Lemonaki!

Μεταφέρουμε λοιπόν και στους ‘Ελληνες φίλους των Tiger Lillies την παράκληση να τους υποστηρίξετε σε αυτούς τους αβέβαιους και δύσκολους καιρούς, αγοράζοντας εισιτήριο για να παρακολουθήσετε την online συναυλία τους και φυσικά το νέο άλμπουμ.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι αυτή η υποστήριξη στον κόσμο της τέχνης, με όλους τους δυνατούς τρόπους. Με τη γενναιόδωρη συνδρομή του κοινού και μόνο έτσι, θα έχουμε την ελπίδα να δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες να επιστρέφουν επί σκηνής στο μέλλον…

Κράτηση Εισιτηρίων: bit.ly/2ZZJdmI

Τι πρέπει να ξέρετε για αυτούς

Οι Tiger Lillies είναι οι Martyn Jacques, Adrian Stout και Jonas Golland. Δημιουργήθηκαν το 1989 στο Λονδίνο, μετά από μια αγγελία που δημοσίευσε ο Martyn Jacques στο Loot, και πέρυσι γιόρτασαν τα 30 τους χρόνια.

Ανάμεσα στους διάσημους fan τους είναι και ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, ο θρυλικός κωμικός Mel Brooks και ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, ενώ ο Marilyn Manson έπαιξε ένα από τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια του γάμου του, το 2005, με τη σταρ του burlesque, Dita von Teese.

Εχουν εμφανιστεί live σε όλο τον κόσμο – από το South Bank του Λονδίνου μέχρι την ‘Οπερα του Σίδνεϊ, ενώ το συναρπαστικό, μακάβριο show τους, “Shockheaded Peter”, κέρδισε το 2002 δύο Olivier Awards.

Το 2018 οι Tiger Lillies συνεργάστηκαν με τον πολιτιστικό οργανισμό Yard Heads στο Leith Theatre του Εδιμβούργου, για τη δημιουργία μιας μουσικής εκδοχής του έργου του Karl Kraus “The Last Days of Mankind” – βασισμένο σε ένα θεατρικό έπος που γράφτηκε τα χρόνια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και είχε χαρακτηριστεί ως “αδύνατο να παιχτεί”.