Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Εμπειρία Εκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Αλέκας Βλάσση- Θεοδωρικάκου Οι τελευταίες ρίζες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Άννα Διαμαντοπούλου,βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α΄ Αθήνας και πρώην επίτροπος της Ε.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής Β΄ Πειραιά Γεώργιος Στεφανίδης, συγγραφέας και Διευθυντής 5ου Λυκείου Κορυδαλλού

Την εκδήλωση θα συνοδέψουν με τη φωνή τους οι Πένυ Ξενάκη & Τάκης Φάβιος και με το πιάνο του ο Αντρέας Μπουτσικάκης, με τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως και άλλων δημιουργών.

Μέσα από συνταρακτικά γεγονότα της προσωπικής της ιστορίας, γεγονότα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους, η συγγραφέας μεταφέρει με έξοχο τρόπο την εποχή πριν την Κατοχή, αλλά και μετά, στα δύσκολα χρόνια του Εμφυλίου. Εξορίες, φυλακές, διωγμοί, μα πάνω από όλα η πίστη στο δίκιο του αγώνα και η ελπίδα για ένα καλύτερο, ειρηνικό αύριο. Γιατί ο πόλεμος γκρεμίζει τη ζωή, ενώ η ειρήνη είναι σαν βάλσαμο που την αγάπη χτίζει.