Οι Tanguarda είναι ένα νέο γκρουπ στο χώρο του τάνγκο που αποτελεί και τον απολύτως νέο ήχο της μουσικής αυτής. Το σχήμα στις παραστάσεις του στο Half Note, από τις 12 έως τις 18 Φεβρουαρίου, θα εμφανιστεί με τον περίφημο βιρτουόζο μπαντονεονίστα Victor Villena, γνωστό από τις εμφανίσεις του με τους Gotan Project!

Με σπουδαία κλασσική παιδεία και καριέρα τα μέλη του κουαρτέτου, ενσωματώνοντας στοιχεία αυτοσχεδιασμού και μοτίβα world μουσικής, συντάραξαν την διεθνή σκηνή με μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Barbican του Λονδίνου! Ακολούθησαν σπουδαία Φεστιβάλ όπως αυτά του Gergiev και Stresa, αλλά κυρίως αυτό του Buenos Aires. 

Τα ιδρυτικά μέλη του σχήματος, η πιανίστα Maria Martinova με τον μπαντονεονίστα Ville Hiltula – ονόματα γνωστά στο χώρο της κλασσικής αλλά και του τάνγκο – συνεπικούρησαν  ο σπουδαίος Βενεζολάνος βιολιστής David Nuňez, αλλά και ο εξάρχων κοντραμπασίστας της Φιλαρμονικής του Rotterdam  Matthew Midgley. Τον καιρό αυτό οι Tanguarda συνεργάζονται με τους κορυφαίους συνθέτες του τάνγκο Gustavo Beytelmann και Sonia Possetti! 

Με τους Tanguarda  παρουσίαζεται και το εξαίρετο ζευγάρι χορευτών της Rachel Greenberg και του Ramiro Izurieta. H εντυπωσιακή Greenberg είναι δασκάλα του τάνγκο αλλά και παρτενέρ του μεγάλου Pablo Varon. Εμφανίζεται συχνά με τον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο Ramiro Izurieta, πρώτο χορευτή με τις παραγωγές «Tango Emocion» αλλά και του μιούζικαλ «Tanguera».