Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube. Ακολούθησε το δεύτερο album τους “A Long Walk” την άνοιξη του 2013, δημιουργώντας ένα πιστό κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το νέο album “The Light”, έχει ήδη αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές απ’ όλο τον κόσμο. Το πρώτο video clip του δίσκου για το κομμάτι “Proof of Desire” κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε σκηνοθεσία The Boy.

Το “The Light” καταγράφει μια επιθυμία ανάδυσης προς το φως μέσα από εννέα ιστορίες-ερωτηματικά εσωτερικής αναζήτησης. Ιστορίες αποχωρισμού, απολαύσεων, αποδόμησης που κινητροδοτούν πότε τον μηδενισμό, πότε την καταβύθιση στο σκοτάδι, πότε την υπερβολική αισιοδοξία, πότε την αποδοχή ότι το σκοτάδι και το φως μπορούν να συνυπάρχουν μονίμως στη μουσική. Αυτή η φυσική συνύπαρξη αποτελεί το νήμα που ενώνει τα τραγούδια του The Light στιχουργικά και μουσικά.

Εννέα τραγούδια διαφορετικά σε ύφος μεταξύ τους που επανεπιβεβαιώνουν ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango with Lions δημιουργείται μέσα από εικόνες που παρασέρνουν τη μουσική, με βασικό στοιχείο σύνδεσης την θεματική των στίχων.

Το album άρχισε να παίρνει μορφή το 2015 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο SCA studio με τον Θοδωρή Ζευκιλή, με συμπληρωματικές ηχογραφήσεις από το AKRON studio από όπου ξεκίνησε η πορεία του δίσκου με τον Βαγγέλη Φάμπα. Το mastering του δίσκου έγινε στα Pytzamax studio από τον Γιάννη Παξεβάνη.

Κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο εδώ: http://smarturl.it/2fedx7

Οι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Ξεκίνησαν σαν μια μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος.

Tango With Lions είναι οι:

Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, ακουστική κιθάρα, πιάνο
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, κρουστά
Jim Staridas – τρομπόνι
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο
Διονύσης Μόρφης– ηλεκτρική κιθάρα
Μαρία Σαχπασίδη – πλήκτρα, φωνητικά

Τη συναυλία θα ανοίξει ο Shipwreck. Πρόκειται για το μουσικό εγχείρημα του Σταύρου Γεωργιόπουλου που στην Αθήνα και τα τελευταία 3 χρόνια γράφει τραγούδια με υλικά από την alternative rock σκηνή του 90, πυρηνικά ποπ με προσωποκεντρικό στίχο. Στις 26.04 θα παρουσιάσει μια επιλογή από αυτά, μόνος του, για πρώτη φορά.


Φωτογραφία: Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου) – ©Ευτυχία Βλάχου


Διαβάστε επίσης:

The Light: Νέο άλμπουμ από τους Tango With Lions