Ο Αύγουστος στην πόλη φαντάζει ομορφότερος, εξαιτίας των ταινιών που συμπεριλαμβάνονται στις καινούριες «μεταγραφές» της εβδομάδας. Ταξιδέψαμε λοιπόν σε ένα μακρινό καλοκαίρι του ’85, συναντήσαμε τον διάσημο κλέφτη Twist, με τοποθεσία την Οδό Μελροούζ Αριθμός 86, γελάσαμε με την ξεκαρδιστική κωμωδία Κουνιάδοι και έπειτα ποιος ξέρει… ίσως να συναντήσαμε αδέρφια που βρίσκονταν σε σύγκρουση.


Το καλοκαίρι του ’85
Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Όλα ξεκινούν όταν ένας 16χρονος βλέπει τη ζωή του να σώζεται την ύστατη ώρα από ένα μεγαλύτερο αγόρι που επεμβαίνει για να μη βυθιστεί το σκάφος του. Τότε γεννιέται ανάμεσά τους μια ζεστή φιλική σχέση που εξελίσσεται σύντομα σε κάτι περισσότερο, αλλά ανεξέλεγκτο και παρακινδυνευμένο.


Νύχτα Πρεμιέρας
Σκηνοθεσία: Τζον Κασσαβέτη

Η Μιρτλ Γκόρντον, μια ηθοποιός του Μπρόντγουει κάνει πρόβες για το τελευταίο της έργο. Όταν όμως μια νεαρή θαυμάστριά σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, η Μιρτλ αντιμετωπίζει μετατραυματικό σοκ, συνειδητοποιώντας και τη δική της θνητότητα. Καθώς η νύχτα της πρεμιέρας πλησιάζει, η Μιρτλ φαίνεται να χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, καθηλωμένη ανάμεσα σε δυο θηρία: Την ζωή και το θέατρο.


Ο διάσημος κλέφτης Twist
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Οουεν

Ο Όλιβερ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο. Η κλασσική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή.


Αδέλφια σε σύγκρουση
Σκηνοθεσία: Jeremy Sims

Στην απομακρυσμένη Δυτική Αυστραλία, δύο αποξενωμένα αδέρφια, ο Κόλιν (Σαμ Νιλ) και ο Λες (Μάικλ Κέιτον) είναι στα μαχαίρια. Εκτρέφουν ξεχωριστά κοπάδια προβάτων τα οποία κατάγονται από ένα βραβευμένο οικογενειακό γενεαλογικό δέντρο. Οι δύο άνδρες εργάζονται πλάι-πλάι αλλά είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Όταν το βραβευμένο κριάρι του Λες διαγιγνώσκεται με μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια, οι αρχές διατάζουν τη θανάτωση όλων των προβάτων στην κοιλάδα. Ενώ ο Κόλιν προσπαθεί με έξυπνο τρόπο να ξεγελάσει τις αρχές, ο Λες επιλέγει το μονοπάτι της οργισμένης ανυπακοής. Θα μπορέσουν τα αδέρφια να παραμερίσουν τις διαφορές τους ώστε να έχουν μια ευκαιρία να ενώσουν και πάλι την οικογένειά τους, να σώσουν τα κοπάδια τους και να φέρουν ξανά κοντά την κοινότητά τους;

 


Οδός Μελροούζ Αριθμός 86
Σκηνοθεσία: Λίλι Μάτα

Ένας πρώην πεζοναύτης που πάσχει από μετατραυματικό στρες εισβάλλει σε μια γκαλερί στο Λος Άντζελες και κρατάει όμηρους τους επισκέπτες αναγκάζοντάς τους να έρθουν αντιμέτωποι με τη θνητότητά τους.


Οι κουνιάδοι
Σκηνοθεσία: Τόνιο Λόπεζ

Οι κουνιάδοι Εντουάρντο (Μιγκέλ ντε Λίρα) και Σαμπόνις (Σοσέ Α. Τουρινιάν), παντρεμένοι με δύο αδελφές, τα έχουν θαλασσώσει επιχειρηματικά και χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Πολλά χρήματα. Είναι ο Σαμπόνις που, σε μία κρίση θυμού, βρίσκει τη λύση στην απαγωγή του Μοντέστο (Φεντερίκο Πέρες Ρέι), του κουνιάδου της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους εξαπάτησε. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αλίσια δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για τον κουνιάδο της. Τελικά, ο ίδιος ο Μοντέστο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο για να σωθεί το οικογενειακό οινοποιείο του Εντουάρτο και του Σαμπόνις. Οι τρεις άντρες τα ρισκάρουν όλα, αλλά όπως λέει ο Σαμπόνις «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;»…