Οι επόμενες συναυλίες που μας περιμένουν στο Άλικο είναι:

Trio del Mondo

Τετάρτη 28 Ιουνίου | 21.30
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Με τρεις κιθάρες, γιουκαλίλι και τις φωνές μας ταξιδεύουμε στις μουσικές και τα τραγούδια του κόσμου… Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!

Χάρης Αλεξάκης
Αntonio Chincoa Morillio
Σταύρος Κωττάκης

DUENDE DUAL

Πέμπτη 29 Ιουνίου | 21.30
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Δυαδική διάδραση και αυτοσχεδιασμός μέσα από πρωτότυπα και διασκευασμένα ακούσματα. Ένα πολυμορφικό μουσικό παιχνίδι σε διαχρονικά styles, εκεί που διασταυρώνεται η jazz με το κλασικό τραγούδι, την pop και τη δημοτική παράδοση των χωρών του πλανήτη Γη. Ένας διάλογος δεξιοτεχνίας από το απρόβλεπτο ντουέτο, που επιχειρεί να καταθέσει την αλήθεια της μουσικής που κατοικεί εντός μας άνευ συνόρων.

Στέλλα Παπαλάμπρου: τραγούδι, βοκαλισμοί
Νικόλας Αναδολής: πιάνο

Βασίλης Προδρόμου – Dasho Kurti

Παρασκευή 30 Ιουνίου | 22.30
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Ο Βασίλης Προδρόμου και ο Dasho Kurti σε μια μουσική συνομιλία την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Άλικο.

Θα μας διηγηθούν ιστορίες μέσα από τραγούδια που έχουμε χιλιοτραγουδήσει -αλλά μοιάζουν καινούρια- και από άλλα που δεν ακούσαμε ποτέ.

Μια στάση στα «Έρημα χωριά» του Dasho Kurti και πορεία προς το «Η ζωή ξεκινάει από τώρα» του Βασίλη Προδρόμου…

Βασίλης Προδρόμου: κιθάρες, τραγούδι
Dasho Kurti: ακορντεόν

Traveling light

Σάββατο 1 Ιουλίου | 22.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Τρεις αυτοσχεδιαστές, συνθέτες, συνεργάτες και φίλοι πολλών ετών μοιράζονται το μουσικό τους όραμα δημιουργώντας ένα εξαιρετικό τρίο.

Μέσα από τα ηχοχρώματα του σαξοφώνου, του φλάουτου, του τσέλου, της κρητικής λύρας, του κρητικού λαούτου και της κιθάρας, αποκαλύπτουν με μοναδικό τρόπο ένα πλούσιο ηχητικό περιβάλλον για την αναζήτηση του φωτός…

David Lynch: σαξόφωνο, φλάουτο
Γιώργος Καλούδης: τσέλο, τετράχορδη κρητική λύρα
Γιώργος Λιμάκης: κιθάρα, κρητικό λαούτο

Δημήτρης Μπάκουλης

Κυριακή 2 Ιουλίου | 21.00
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Με αφορμή το δισκογραφικό του ντεμπούτο και όχημα το νεοσύστατο ακουστικό του κουαρτέτο, ο Δημήτρης Μπάκουλης παρουσιάζει μια παράσταση που παντρεύει το μεγαλείο της Ανατολής με την ευθύτητα του λαϊκού μας τραγουδιού. Συνθέσεις δικές του, διασκευές στα μέτρα του και τραγούδια που αδικήθηκαν και ψάχνουν χείλη να τα ξαναπούν και ψυχές για να τα ακούσουν θα γεμίσουν το Άλικο την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Σε αυτό το εγχείρημα συμμετέχουν:

Πάνος Ηλιόπουλος: νέι
Δέσποινα Σπανού: τσέλο, τραγούδι
Νίκος Αυγουστίδης: ούτι, τσουμπούς, τραγούδι

»Της Νύχτας τα Ευαγγέλια»

Πέμπτες 6 και 13 Ιουλίου | 21.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Ο συνθέτης και ερμηνευτής Δημήτρης Γαλίτης, με αφορμή την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, παρουσιάζει ένα οδοιπορικό με τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής στο Άλικο.

Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία συνδυάζονται αρμονικά με ένα ευρύτερο ρεπερτόριο που βαδίζει σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά ακούσματα.

Μαζί του η Σουσάνα Τρυφιάτη.

Συνοδοιπόροι του οι μουσικοί Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι-κιθάρα-Λαούτο), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν), Γιάννης Σιφναίος (Μπάσο) και Αντώνης Τσάτσης (Drums).

Human Touch

Σάββατο 8 Ιουλίου | 22.30
Τιμή εισιτηρίου 5 €

Οι Human Touch, μετά από 19 χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στο χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Η μουσική τους -άμεση και επικοινωνιακή μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας τους- συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

Οι Human Touch έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη όπου παίζουν όλο και πιο συχνά. Θεωρούνται group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό της στιγμής… και ξέρουν να τον μοιραστούν…

Οι Human Touch είναι πράγματι ένα «ανθρώπινο άγγιγμα».

David Lynch: τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή, κρουστά
Σταύρος Λάντσιας: ακουστικό πιάνο, τύμπανα, μελόντικα
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο (άταστο & ένταστο), φωνή, cajon

Sam Roma + Yota Baron

Κυριακή 9 Ιουλίου | 22.00
Τιμή εισιτηρίου 4€

Το όνομα Sam Roma σημαίνει «Είμαι τσιγγάνος».

Η μουσική της μπάντας είναι μια περιπλάνηση στην παράδοση και την κουλτούρα των προγόνων τους, οι οποίοι με αφορμή την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923 ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη, πέρασαν από την Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη για να καταλήξουν στην Αθήνα.

Στα καραβάνια μετέφεραν έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο, έθιμα, μουσικές και παραδόσεις. Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα των Sam Roma, μιας παρέας παιδιών που μεγαλώνοντας, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική ιστορία της φυλής τους.

Οι Sam Roma είναι οι: Αλέξης Βασιλείου: κρουστά, Γιάννης Βασιλείου: κρουστά, Χρήστος Βασιλείου: βιολί, Νίκος Ιωαννίδης: φωνή, Θανάσης Καρακάσης: κανονάκι, Μίλτος Καρακάσης: κιθάρα, Λευτέρης Ματθαίου: ούτι, φωνή, Χρήστος Ράντης: μπάσο, και Γιώργος Δημακόπουλος: πλήκτρα.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου στο Άλικο οι Sam Roma προσκαλούν την Yota Baron, τραγουδίστρια flamenco, σε δρόμους που παντρεύουν τη μουσική των τσιγγάνων των Βαλκανίων με τη χαρούμενη μουσική των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας.

Μια σπουδαία γιορτή που δε θα σας αφήσει να καθίσετε στην καρέκλα σας!

Sam Roma youtube channel

Yota Baron
www.yotabaron.gr

«Όπως παλιά» στο Άλικο
Παρασκευή 21 Ιουλίου | 22.30
Τιμή εισιτηρίου 4 €

Ζαφείρης Κωνσταντόπουλος
Φαίη Μπαζιώτη
Ηρόδοτος Αχιλλέως
και JO