Το 5o Vinyl is Back έρχεται στην Τεχνόπολη το τριήμερο 13, 14 και 15 Μαρτίου 2015, συμπεριλαμβάνοντας στις εκδηλώσεις ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα.

Στο φετινό Vinyl is Back θα ακούσουμε live τα «Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους» του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού.

Τα τέσσερα νέα 45άρια της σειράς θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζωντανά στην κορυφαία διοργάνωση για το βινύλιο Vinyl is back, στο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (13 έως 15 Μαρτίου 2015).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των live εμφανίσεων είναι το εξής:  

1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ / ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝ∆ΡΟΥΛΙ∆ΑΚΗΣ
Παρασκευή 13.03.2015 στις 17:00
Το “Άγρια ζωή” µαζί µε άλλα του Μιχάλη Κουµπιού και ό,τι φέρει η ώρα…

2. ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ
Παρασκευή 13.03.2015 στις 19:00
“Το Κρυφτό” δίνει τον τόνο για ό,τι θα ακολουθήσει από την Μαρία Αναµατερού και τους συνεργάτες της σολίστες, Θεολόγο Μιχελή και Αλέξανδρο Καψοκαβάδη

3. ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ / ΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Κυριακή 15.03.20015 στις 12:00
Η Σαββέρια Μαργιολά φέρνει στο Vinyl is Βack τον πολύπειρο κιθαρίστα της Jazz Γιώτη Σαµαρά για να παίξουν το “Στείλε µήνυµα” και στη συνέχεια µαζί µε τους Νίκο Πασσαλίδη, ∆ήµο Πολυµέρη και Μάριο Μούρµουρα σε τραγούδια από την δισκογραφία της και εκπλήξεις

4. ΧΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Κυριακή 15.03.20015 στις 13:30
Ο Χάρης Μακρής ερµηνεύει σε πρώτη δηµόσια εκτέλεση το “Αν κάτι θες…” και όχι µόνο. Μαζί  του οι µουσικοί: Άκης Μουχλιανίτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ντίνος Χατζηϊορδάνου, Βαγγέλης Κονταράτος, Μίµης Ντούτσουλης

5. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΜΠΙΟΣ
ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΓΙΑ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝ∆ΡΟΥΛΙ∆ΑΚΗΣ
Κυριακή 15.03.20015 στις 19:00

ΑΣΤΡΑ∆ΕΝΗ

Ένα µικρό συναυλιακό πρόγραµµα αποκλειστικά µε οργανικές συνθέσεις του Μιχάλη Κουµπιού, που συµπεριλήφθηκαν σε διεθνείς συλλογές. Μαζί του οι σολίστες Ζωή Τηγανούργια και Μανώλης Ανδρουλιδάκης

Λίγα λόγια για τα 45άρια της σειράς «Τραγούδια στο βινύλιο με το χασάπικο νόημά τους» του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού

Το τρίτο και τέταρτο δισκάκι της σειράς φιλοξενούν στη μία πλευρά δυο μελοποιήσεις του Μιχάλη Κουμπιού σε ποίηση Διονύση Καψάλη με ερμηνευτές τον Μίλτο Πασχαλίδη (Στον ουρανό) και την Μαρία Αναματερού (Το κρυφτό). Στην άλλη πλευρά τον μετασχηματισμό τους σε χασάπικα οργανικά αποδίδει ο Θανάσης Βασιλάς με τίτλους από την δωδεκανησιακή μικρονησία όπως Αλιμνιά (νησίδα της Χάλκης) και Ρυέτα ( μικρό νησάκι της Τήλου).


Το πέμπτο και έκτο δισκάκι φιλοξενούν στη μία πλευρά στίχους της Λίνας Δημοπούλου με ερμηνευτές τον Παντελή Θαλασσνό (Γεια χαρά σου ζωή) και τον Χάρη Μακρή (Αν κάτι θες). Τον μετασχηματισμό τους σε χασάπικα οργανικά αποδίδει στην άλλη πλευρά ο Ανδρέας Καραντίνης. Κι εδώ οι τίτλοι προέρχονται από την δωδεκανησιακή μικρονησία και συγκεκριμένα από τα νησιά της Σύμης (Σεσκλί &Νύμος).


Για τις ενορχηστρώσεις συνεργάστηκαν ο Μιχάλης Κουμπιός και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Κάθε δίσκος θα κυκλοφορήσει περίπου σε 300 αριθμημένα αντίτυπα. Μια προσεγμένη παραγωγή που απευθύνεται σε αυτούς που επιμένουν στις τελετουργικές ακροάσεις. Η μουσική συνεχίζει να καταγράφεται σε παραδοσιακούς φορείς ήχου και να παράγει ντοκουμέντα. 
Η σειρά είναι μια πρωτοβουλία των συλλεκτών βινυλίου Κώστα Ανθόπουλου, Παναγιώτη Καραβίδα και Γιώργου Κουτράκου.