Τον Οκτώβριο του 2012 ο ΙΑΝΟS σε συνεργασία με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό, δίνοντας -σε καιρό “κρίσης”-  την μοναδική δυνατότητα στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό να έρθει κοντά με παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, να γνωρίσει το έργο τους και να συνομιλήσει μαζί τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία των εκδοτικών οίκων και με την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Σουηδικού Ινστιτούτου κ.α.

Μετά από τους δύο επιτυχημένους κύκλους, και 19 συγγραφείς* του κόσμου που επισκέφθηκαν την Ελλάδα καλεσμένοι του ΙΑΝΟΥ, ο Ανταίος Χρυσοστομίδης δίνει τη σκυτάλη στην Κατερίνα Σχινά για τον σημαντικό αυτό κύκλο εκδηλώσεων.

Η Κατερίνα Σχινά, κάθε μήνα, θα συνομιλεί με ένα γνωστό ξένο συγγραφέα, με έργο μεταφρασμένο στα ελληνικά, για τη ζωή του, το έργο του, τη λογοτεχνία, αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας.

Πρώτος καλεσμένος, ο γαλλόφωνος τούρκος συγγραφέας ΜΕΤΙΝ ΑΡΝΤΙΤΙ που θα έρθει στις 15 Ιανουαρίου 2015, ενώ ακολουθούν ο ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ (Φεβρουάριος 2015), ο ΖΙΛ ΒΕΝΣΑΝ  (Μάρτιος 2015), ο ΣΑΝΤΙΑΓΟ  ΡΟΝΚΑΛΙΟΛΟ (Ιούνιος 2015). Μέσα στο 2015, θα βρεθούν επίσης στους ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ο Χαβιέρ Θέρκας, Χαβιέρ Μαρίας και ο Λάιονελ Σράιβερ.