Ο Αργύρης Μπακιρτζής και το String Theory Ensemble παρουσιάζουν την παράσταση “Ένας Παράξενος Κόσμος” από τις 16 έως τις 31 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις, στην αίθουσα συναυλιών του Athenaeum, στο Θησείο.

Η «περίεργη» αυτή συναυλία με τον ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων (παραδοσιακό λαούτο και κλασικό πιάνο), τις μεγάλες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις και τις ξαφνικές εναλλαγές ύφους, αποτελείται από ένα ετερόκλητο ρεπερτόριο με ραψωδίες Λίστ δίπλα σε ηπειρώτικα μοιρολόγια, πρελούντια Ραχμάνινοφ δίπλα σε βαλκανικές μουσικές και σονάτες Σκαρλάτι δίπλα σε fados και τραγούδια του Μανώλη Χιώτη και των Χειμερινών Κολυμβητών. Ο Αργύρης Μπακιρτζής είναι ο τραγουδιστής και αφηγητής αυτής της παράστασης ενώ παίζει πιάνο ο Γιώργος Πατεράκης και λαούτο η Μαρία Πλουμή.

Ο “Παράξενος Κόσμος” ήταν το παρθενικό project των String Theory Ensemble και είχε παρουσιαστεί σε μια και μόνη παράσταση, τον Φεβρουάριο του 2012, στην αίθουσα Baumstrasse. Σήμερα, τρία χρόνια μετά την ίδρυση του σχήματος και ύστερα από τα μεγάλα projects «CHEAP: low quality – high fun» και «D.E.A.T.H–Dual Existence Assertive Theory Hoax», το String Theory Ensemble παρουσιάζει το παρθενικό του εγχείρημα στην αίθουσα συναυλιών του Athenaeum. «Ένας παράξενος κόσμος» που περιμένει να τον ανακαλύψουμε!


Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι – αφήγηση
Μαρία Πλουμή: λαούτο
Γιώργος Πατεράκης: πιάνο
Τεχνικός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης

Το STRING THEORY ENSEMBLE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τη Μαρία Πλουμή (λαούτο) και τον Γιώργο Πατεράκη (πιάνο).  Σήμερα στα μέλη του συγκροτήματος έχουν προστεθεί ο Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) και η Σταυρούλα  Παυλίκου (τραγούδι).

Συνεργάτες του String Theory είναι οι:


Θοδώρα Αθανασίου (yaylı tambour – τραγούδι)

Τίνα Ανδρικοπούλου (σοπράνο)

Γιώργος Ματθαιακάκης (βαρύτονος)

Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ψάλτης)

Κίκα Αντωνάτου – Βάλια Μπλέσιου – Ειρήνη Τσιλαφάκη (vocals)

Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (αφηγητής)

Γιάννης Σκανδάμης (τεχνικός ήχου)

Βαγγέλης Αρίστου (video)


Το STRING THEORY ENSEMBLE, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει στο
ενεργητικό του τρία projects:

-ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
-CHEAP: low quality – high fun
-D.E.A.T.H. – Dual Existence Assertive Theory Hoax