Μια παράσταση μπαλέτου που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται στο Ηρώδειο. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ, ΖΙΖΕΛ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ κ.α.

Πρωταγωνιστής ένας από τους σπουδαιότερους πρίνσιπαλ σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι, ο Ντενίς Ρόντκιν πλαισιωμένος από 11 σπουδαίους χορευτές της Ρωσίας, πρίνσιπαλ σολίστ και πρώτοι σολίστ από τα δύο μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, το Μπολσόι της Μόσχας και το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου,στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης.

Τα πιο διάσημα παντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ»παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη από τον Ντενίς Ρόντκιν και 11 μεγάλους χορευτές.

Ο Ντένις Ρόντκιν είναι από τους σπουδαιότερους πρώτους χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι σήμερα. Γεννήθηκε στη Μόσχα. Το 2009 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας «Γκζελ» και έγινε δεκτός στο Θέατρο Μπολσόι. Το 2013, αποφοίτησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας. Εκγυμναστής του ήταν ο Νικολάι Τσισκαρίντζε και σήμερα ο Γιούρι Βλαντίμιροφ..

Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν απίστευτα εκφραστικό χορευτή, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να ενσαρκώσει σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό ρεπερτόριο. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: Σπάρτακος, Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), Πρίγκιπας Καρυοθραύστης (Καρυοθραύστης), Ζαν ντε Μπριέν (Ραϊμόντα), Ονιέγκιν (Ευγένιος Ονιέγκιν), Τορεαντόρ (Δον Κιχώτης) κ.ά.

Η εμβληματική σκηνική παρουσία του Ρόντκιν αποτελεί τρανή απόδειξη των ιδιοτήτων του: η υπερχειλίζουσα ενέργειά του, η απαράμιλλη τεχνική του και η εκφραστικότητά του τον έχουν δικαιολογημένα καταστήσει έναν από τους καινούργιους μύθους στο χώρο του κλασικού μπαλέτου.

Στην Αθήνα τον απολαύσαμε ως Πρίγκιπα Καρυοθραύστη τον Δεκέμβριο του 2017 (Μέγαρο Μουσικής) στον «Καρυοθραύστη» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς και τον Οκτώβριο του 2018 (Ηρώδειο) στον «Σπάρτακο» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης.
Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη.

Οι υπόλοιποι χορευτές που θα δούμε στην Αθήνα είναι μερικοί από τους καλύτερους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, αλλά και άλλων σπουδαίων μπαλέτων του κόσμου.

Αναμεσά τους:

Ντενίς ΡόντκινDenis Rodkin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
Άννα Νικούλινα – Anna Nikulina (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
Γιούλια Στεπάνοβα – Yulia Stepanova (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
Μιχαήλ Λομπούχιν – Mikhail Lobukhin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
Ελιζαβέτα Κρουτελιόβα – Elizaveta Kruteleva (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Ντάρια Μποτσκόβα – Daria Boshkova (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Ντενίς Ζαχάροβ – Denis Zakharov (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Ρενάτα Σακίροβα – Renata Shakirova (First Soloist) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μαριίνσκι
Αλεξέι Τιμοφέγιεφ – Alexei Timofeyev (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μαριίνσκι
Νικολέτα Μάνι – Nikoleta Manny (Principal) Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Λα Σκάλα
Τιμοφέι Αντριτζασένκο – Timofej Andrijashenko (Principal) Πρώτος Χορευτής του Μπαλέτου Λα Σκάλα


Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε αργοπορημένους θεατές. Οι διαδρομές και οι πύλες εισόδου και εξόδου των θεατών έχουν διαφοροποιηθεί, όπου είναι εφικτό, έτσι ώστε να μην σημειώνεται μεγάλη συγκέντρωση κοινού έξω από τα θέατρα, ενώ έχει προβλεφθεί περισχοίνιση για την τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θεατών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τους χώρους. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την είσοδο και την παραμονή τους στο θέατρο.