Οι Sigmatropic θα ανοίξουν τη συναυλία των Placebo στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Open Air) την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014.

 
Οι Sigmatropic δημιουργήθηκαν το 1997 στην Αθήνα όταν ο Άκης Μπογιατζής, το ιδρυτικό τους μέλος, εγκατέλειψε την New Wave power punk περσόνα της δεκαετίας του ’80  (Cpt. Neφos, Libido Blume) και έστησε τη μουσική του μηχανή στο χώρο της computer-based ελεκτρόνικα. Το συγκρότημα, από ένα μονοπρόσωπο σχήμα με επίκεντρο ένα home studio, σύντομα μετασχηματίστηκε σε μια πλήρη indie -rock μπάντα με έντονη συναυλιακή και δισκογραφική δράση που απέσπασε πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Από τις πρώτες μέρες του «Random Walk» (1998) μέχρι σήμερα, οι Sigmatropic βρίσκονται σε μια συνεχή δημιουργική αναζήτηση με μια μουσική που βρίσκεται στο μέτωπο της διεθνούς παραγωγής.
 
Oι συναυλίες τους προκαλούν πάντα ζωηρές συζητήσεις στους κύκλους των μουσικόφιλων. Έχουν εμφανιστεί, μεταξύ άλλων στα φεστιβάλ Rockwave (1998 και 2005), στη Γιορτή της Μουσικής (Αθήνα 2004, 2006) και στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ (2007).

Άνοιξαν τις συναυλίες του Nick Cave and the Bad Seeds σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και εμφανίστηκαν αμέτρητες φορές σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας, Σερρών, κλπ.

Στη σκηνή θα συμπράξει σε δύο κομμάτια και ο Γιάννης Ντρενογιάννης, θρυλική μορφή της ανεξάρτητης σκηνής της δεκαετίας του ’80 (Yeah!, Anti Troppau Council).
 

Μέλη:
Άκης Μπογιατζής: φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα
Θοδωρής Πιστιόλας: ακουστική πιάνο, τσέλο, κέλτικη άρπα, Theremin
Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα
Φοίβος Ζήτης: ηλεκτρική κιθάρα

http://www.sigmatropic.gr