Οι «Σεκέρ Παρέ» έρχονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στη σκηνή του Up Stage την Κυριακή 4 Νοεμβρίου για να μας ταξιδέψουν στους δρόμους της Μικράς Ασίας. Θα παίξουν αγαπημένα τραγούδια και σκοπούς από την Πόλη, την Καππαδοκία και τη Σμύρνη με βιολί, ούτι, κανονάκι και κρουστά. Μια μουσική περιπλάνηση στο χώρο και στο χρόνο, στις απαρχές του ελληνικού τραγουδιού και στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που «κουβαλάνε» αιώνες ιστορίας!

Οι «Σεκέρ Παρέ» αναδεικνύουν τη σύνθετη μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και του ρόλου του ελληνικού στοιχείου σ’ αυτήν. Η παράδοση αυτή προβάλλεται μέσα από τα πιο γνωστά τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, την αρχαία παράδοση του Μανέ και οργανικών σκοπών, που αποτελούν το συνδετικό κρίκο της βυζαντινής, της δημοτικής και της λόγιας μουσικής παράδοσης.

Οι Σεκέρ Παρέ, με την αγάπη και την εμπειρία τους, ζωντανεύουν τα «ξεριζωμένα» τραγούδια. Μέσα σε αυτή τη μουσική θα βρούμε καλαισθησία, μεράκι, ύφος που μπορεί να συγκινεί βαθιά, μα πάνω από όλα το ήθος μιας τέχνης που τη διέπουν η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία.

 Σεκέρ Παρέ

Θεολόγος Παπανικολάου: Βιολί, Τραγούδι, Μανέδες
Αθηνά Κουκή: Κανονάκι
Κώστας Τσαρούχης: Ούτι, Τραγούδι
Φωκίων Αποστολόπουλος: Κρουστά

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών

Μαέστρος: Καίτη Τσεκούρα

Υπό την αιγίδα του «Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, Αττικής και Περιχώρων»