Οι Saint Etienne παρουσιάζουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το δίσκο Fox Base Alpha, live στο Gagarin 205.

Το πρώτο άλμπουμ των Saint Etienne, με το οποίο συστήθηκαν στο κοινό το 1991, ενσωμάτωσε όλες τις αγάπες τους: τα 60s, το Λονδίνο και τη μελαγχολία του, τα κλαμπ, τα samples και την ambient, τα ονειρικά “κοριτσίστικα” φωνητικά. Είναι επίσης το άλμπουμ κατά την ηχογράφηση του οποίου αποφασίστηκε ότι η Sarah Cracknell ήταν η ιδανική τραγουδίστρια για το γκρουπ. Ως τότε οι Stanley και Wiggs είχαν στο μυαλό τους ότι τα φωνητικά θα άλλαζαν ανάλογα με τα τραγούδια. Η Sarah “μονιμοποιήθηκε” και οι Saint Etienne έγιναν αυτοί που είναι, μια φίνα ποπ μπάντα μεταξύ brit pop και club culture, που επηρέασε πολλές μεταγενέστερες.

Trivia

– To Only Love Can Break Your Heart είναι διασκευή στο ομώνυμο τραγούδι του Neil Young και έφτασε στη κορυφή αμερικανικών dance charts, κάτι δύσκολο για βρετανική μπάντα

– Η Celina Nash, το κορίτσι στο εξώφυλλο του άλμπουμ, θα κάνει αργότερα φωνητικά στο Chicken Soup (από τον δίσκο So Tough, των Saint Etienne), ενώ εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ των Pulp για το Babies.

– Το Nothing Can Stop Us είναι το πρώτο single με τη φωνή της Sarah

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, οι Saint Etienne θα παίξουν στο Gagarin ολόκληρο το σπουδαίο FoxBase Alpha και όλα τα greatest hits που τους έβαλαν για πάντα στην καρδιά μας.
    
Opening act: Etten