Το Γαλλικό Ινστιτούτο προσκαλεί το κοινό σε ένα νέο ραντεβού για το 2020, με τα ακουστικά sessions που διοργανώνει κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα. Το κάθε ένα από αυτά τα ραντεβού αποτελεί μια συνάντηση, μια έκπληξη, μια ανακάλυψη, μια ευκαιρία επίσης να ακουστούν η ανάσα των πνευστών, η αντήχηση των ξύλινων εγχόρδων ή η χροιά των φωνών, έτσι όπως δεν ακούγονται πια. Μετά τους «People of the Wind» επόμενο προσκεκλημένο συγκρότημα είναι στις 13 Φεβρουαρίου 2020, οι Repetien.

Οι Rebetien / Ρεμπετιέν σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο αλλά και νέες πρωτότυπες συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν αυτή την περίοδο.

Οι Rebetien μας ταξιδεύουν στον χώρο και στον χρόνο μεταδίδοντας τη μουσική παράδοση του αστικού λαϊκού τραγουδιού και έρχονται να μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, όπου η διάθεση για πειραματισμό στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση σημαδεύει μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση των ήδη γνωστών ακουσμάτων.

Το μεγάλο φάσμα του ρεπερτορίου και η εκφραστική δεινότητα των μουσικών, είναι ικανά να μεταβάλλουν το μουσικό κλίμα από ατμοσφαιρικό και νοσταλγικό έως άκρως δυναμικό και διασκεδαστικό.

Μουσικοί:
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι)
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι)
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς)
Γιάννης Κάτος (κοντραμπάσο)

Τον προγραμματισμό των ακουστικών sessions επιμελήθηκαν οι Φωτεινή Μπάνου και Δημήτρης Αλεξάκης (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων).