Το εν λόγω πρότζεκτ δημιουργήθηκε από την αυθόρμητη έμπνευση του Γιάννη Αράπη να αυτοσχεδιάσει πάνω σε θέματα του Cape Fear (J. Lee Thompson/1962) και του Taxi Driver (Martin Scorsese /1976).

Μετά από πειραματισμούς και δοκιμές, η μουσική του Bernard Herrmann αποτέλεσε μία γερή βάση, πάνω στην οποία βασίστηκαν και ανάπτυξαν ένα πολυποίκιλτο αισθητικά μουσικό υλικό, στο πλαίσιο του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης έκφρασης. Το βασικό στοιχείο άλλωστε που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους Ramdat είναι ότι ποτέ δεν γίνονται δέσμιοι του αρχικού υλικού αλλά ουδέποτε το αφήνουν τελείως πίσω τους.

«Η εμπειρία αυτή, ευχάριστη – αν και κάπως άβολη ταυτόχρονα – όσο ήταν, μας έδωσε κίνητρο να μπούμε σε μία διαδικασία – που ήταν δύσκολη, αλλά απόλυτα δημιουργική- να ασχοληθούμε και με άλλα soundtrack γνωστών ταινιών του Hollywood. Έτσι γεννήθηκε το εν λόγω πρότζεκτ που θα παρουσιάσουμε σε μία σειρά τριών συναυλιών ξεκινώντας με την συναυλία της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, η οποία θα γίνει στον χώρο ΚΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa και θα έχει ως επίκεντρο την δεκαετία του ’60.» – Ramdat Trio 2019

Οι Ramdat Trio αποτελούνται από τους:

Γιάννης Αράπης – Κιθάρα
Βαγγέλης Δήμος – Ντραμς
Δημήτρης Βεντουράκης – Πλήκτρα/Πιάνο