Οι Radio Moscow έρχονται για δυο live στη Θεσσαλονίκη στο Eightball και στην Αθήνα στο An Club στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2015 αντίστοιχα.

Σαν μυστική χημική ένωση, οι εσωτερικοί δεσμοί του παραδοσιακού rock power trio κρύβουν τεράστιες δυνάμεις έτοιμες να απελευθερωθούν. Η παραδοσιακή, εκρηκτική rock&roll συνταγή γίνεται στα επιδέξια χέρια των Radio Moscow σχέδιο δράσης, σαμποτάροντας τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα με μια καταιγιστική πανδαισία vintage rock’n’roll δυναμιτών – μια μοναδική μουσική εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναζήσουμε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Eightball: Opening acts: Instant Boner + TBA

An Club: Opening act: The Cave Children

Οι Radio Moscow γεννήθηκαν σε ένα υπόγειο της Iowa μέσα από το jam τριών καλών φίλων. Το γρέζι και τα βιρτουόζικα licks της κιθάρας αγκάλιασαν τις δεξιοτεχνικές μπασσογραμμές και, στο ρυθμό των σαρωτικών ντραμς, μπήκαν σε έναν ξεσηκωτικό blues/garage rock χορό. Το ευτυχές αυτό πάντρεμα θα γεννήσει το πνευματικό απόγονο των μεγαλύτερων power trio της rock ιστορίας – κουβαλώντας περήφανα τα γονίδια των Blue Cheer, Cream, Jimi Hendrix Experience, Grand Funk.

Το σπάνιο κιθαριστικό και συνθετικό ταλέντο του Parker Griggs θα αντιληφθεί ο αυστηρά εκλεκτικός Dan Auerbach (Black Keys). Μαζί του θα ηχογραφήσουν και θα κυκλοφορήσουν το καταπληκτικό ομώνυμο ντεμπούτο τους – ένα δίσκο που τους χάρισε ενθουσιώδη αναγνώριση από τους απανταχού vintage psychedelic rock θιασώτες. Τρεις δίσκους μετά, με το φετινό “Magical Dirt” (την πρώτη full-legth ηχογράφησή τους ως full trio) να κρατάει άσβεστη τη θυελλώδη rock’n’roll μέθοδό τους και με αμέτρητες εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική, οι μοναδικοί Radio Moscow επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για δύο ακόμη αποκαλυπτικές εμφανίσεις αγνής, νοσταλγικής, vintage psych/blues rock έκρηξης.