Η επίσημη παρουσίαση του πρώτου LP των Puta Volcano, με τίτλο Sun, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ρομάντσο.

Η Frontyard παρουσιάζει το νέο LP των Puta Volcano, Sun. Η αθηναϊκή ροκ μπάντα που χαρακτηρίζει τη μουσική της volcanic/desert rock, περισσότερο λόγω της διαδικασίας που έχει συνηθίσει να την παράγει -με την ενέργεια, τον αυθορμητισμό και τη θετικότητα να ξεχειλίζει από μέσα τους σα λάβα ηφαιστείου-, επιστρέφει με έναν ακόμη πιο εκρηκτικό δίσκο.

Το Sun περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια και χρειάστηκε σχεδόν δύο χρόνια να ολοκληρωθεί, με τη σύνθεση της μπάντας να αλλάζει ελαφρώς κάπου στη μέση. Ένα χρόνο πριν ο αρχικός μπασίστας του συγκροτήματος, Aλεξ Μοιρασγέτης, που συμμετείχε ενεργά στην σύνθεση και εκτέλεση του δίσκου, αντικαταστάθηκε από τον Bookies. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν σε τέσσερα διαφορετικά studio.

To αποτέλεσμα άξιζε και είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 1 Απριλίου για digital download στο bandcamp της Frontyard, ενώ τα pre-orders για το 12ιντσο βινύλιο θα ξεκινήσουν στα τέλη του μήνα.

Η Luna στα δυνατά φωνητικά, ο Αλεξ Π. που παρότι μόνος κιθαρίστας καταφέρνει να παράξει ένα εκπληκτικά γεμάτο κιθαριστικό ήχο σε μια μπάντα που η κιθάρα δεσπόζει, ο Αλεξ Μοίρος (και μετέπειτα ο Bookies) στο επιβλητικό μπάσο και ο Steve στα louder than bombs ντραμς φτιάχνουν ένα δίσκο που σε κάνει να θες να φύγεις για road trip στην Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια με μόνο soundtrack το Sun.

Ό,τι κι αν κάνετε, ακούστε το δυνατά.

Οι Puta Volcano δημιουργήθηκαν το 2011 και το πρώτο τους EP, Represent Victory Below Eye κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα την ίδια χρονιά.

Το live των Puta Volcano θα ανοίξει ο Elephant Phinix, γνωστός και αγαπημένος MC από τον κόσμο του χιπ-χοπ. Μπορεί το -ευρωπαικών προδιαγραφών- αγγλικό ραπ που παίζει να μοιάζει αταίριαστο με το stoner rock των Puta, αλλά σκεπτικό και του γκρουπ αλλά και της Frontyard είναι πως η μουσική είναι μία και τα ενδιαφέροντα live δεν κολλάνε εμμονικά σε ένα είδος.

frontyard.bandcamp.com