Μέχρι πριν λίγο καιρό οι Preoccupations ήταν οι Viet Cong (και πριν κάποιοι από τους Viet Cong ήταν οι Women, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία). Και μπορεί για λόγους ισορροπίας και πολιτικής ορθότητας να άλλαξαν όνομα, αυτό όμως που δεν άλλαξαν είναι ήχος: σκοτεινό, λαβυρινθώδες post punk που σε τυλίγει από παντού!

Το (άλλοτε) ομώνυμο ντεμπούτο τους ”Viet Cong” κυκλοφόρησε το 2015, από την καναδική Flemish Εye σε συνεργασία με την αμερικανική ανεξάρτητη «Jagjaguwar”, και δημιούργησε θόρυβο (κυριολεκτικά) και δικαιολογημένη αίσθηση. Το 2016 μετονομάστηκαν σε Preoccupations και κυκλοφόρησαν έναν ακόμη ομώνυμο δίσκο, που αποτέλεσε ισάξιο διάδοχο της πρώτης τους δουλειάς: φασαριόζικο, έκρυθμο, ηλεκτρισμένο.

Ο τρίτος και τελευταίος τους δίσκος κυκλοφόρησε την άνοιξη και φέρει τον τίτλο “New material”. Οι κριτικοί τον χαρακτηρίζουν ως την πιο πειραματική, σκοτεινά ατμοσφαιρική («ωδή στην κατάθλιψη» τον χαρακτήρισε ο frontman Matt Flegel), βαθιά ειλικρινή δουλειά τους.

$OFT $KULL

Οι $OFT $KULL είναι ένα κουαρτέτο από την Αθήνα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015. Ο ήχος τους έχει σαφείς αναφορές σε noise / kraut / psychedelic rock, αν και υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των συνθέσεων, λόγω ποικίλων ακουσμάτων και επιρροών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των κομματιών είναι οι θορυβώδεις, lo-fi, reverberated κιθάρες, οι μονότονες, παραμορφωμένες μπασογραμμές, full-spectrum attack από synths και επαναληπτικά και άλλοτε σπασμένα beats. Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους LP, «Death $$».