Η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα μας προσκαλεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στη συναυλία που θα δώσει στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα, μας συστήθηκε περίπου ένα χρόνο πριν κάνοντας από την πρώτη στιγμή αισθητή την παρουσία της μέσω της ιδιαίτερης σύνθεσης και προσέγγισής της στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Επτά νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική κολεκτίβα, που με επίκεντρο το διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «Ως την άκρη της κλωστής», δημιούργησαν ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις. Ένα πλέγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει στόχο να σπάσει τα όρια των τεχνών και να μπλέξει ιδέες και δράσεις.

Τη χρονιά που μας πέρασε, το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας εμφανίστηκε σε διάφορες σκηνές της Αθήνας ενώ η ομότιτλη με το βιβλίο θεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας Ιδέα, που παρουσιάστηκε από το θεατρικό τμήμα αυτής, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μουσικό τμήμα των Πλέγμα την Κυριακή 3 Ιουλίου στο πλαίσιο του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας.

Η τραγουδίστρια Εύα Λαύκα και ο Παντελής Κυραμαργιός στα κείμενα και τη μουσική μαζί με τους Νίκο Σταδιάτη (ακορντεόν), Αλέξανδρο Κούρο (κρουστά), Ιούλιο Κουτσογεωργίου (μπάσο), Γιάννη Ταυλά (κιθάρες) και Νικόλα Μαύρο (μπουζούκι) θα παρουσιάσουν σε μορφή μουσικής αφήγησης, τραγούδια από το πρώτο album των Πλέγμα με τίτλο «Ως την άκρη της κλωστής», μεταξύ των οποίων το «Θα γυρίσεις», το «Για σένα άλλαξα Θεό», το «Βαλς του Χειμώνα» και το «Αστεία Όνειρα» (το οποίο στο album ερμηνεύει η Γλυκερία) αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών.

Μία μουσική αφήγηση που θα μας φτάσει… Ως την άκρη της Κλωστής!

ΠΛΕΓΜΑ

Εύα Λαύκα, φωνή
Παντελής Κυραμαργιός, πιάνο
Νίκος Σταδιάτης ακορντεόν
Αλέξανδρος Κούρος, κρουστά
Ιούλιος Κουτσογεωργίου, μπάσο
Γιάννης Ταυλάς, κιθάρες
Νικόλας Μαύρος, μπουζούκι

Το διήγημα «Ως την άκρη της κλωστής» του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο περιέχει και το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.
Συμμετέχουν: Γλυκερία, Θοδωρής Κοτονιάς, Σοφία Κουρτίδου