Η πιο αμαρτωλή alternative νυχτερινή έξοδος και τα Χριστούγεννα ακούει στο όνομα Opera Chaotique! Οι  Opera Chaotique συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο FAUST αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιανουρίου, με τη νέα τους παράσταση σουρεαλιστικού καμπαρέ “BUKOWSKI: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ”.

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του κακού παιδιού της διανόησης Charles Bukowski, οι εκκεντρικοί τροβαδούροι του χάους Opera Chaotique παρουσιάζουν τη νέα τους παράσταση με άξονα τον σαγηνευτικά άσωτο βίο του. Με τραγούδια από την καινούργια τους δισκογραφική δουλειά “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”, πειραγμένες διασκευές από Tom Waits μέχρι Tiger Lillies και τις απολαυστικά σουρεαλιστικές ιστορίες τους με πρωταγωνιστές τη Μαρία Μαγδαληνή, το Φάντασμα της Όπερας και τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ,  οι Opera Chaotique χαρίζουν στο κοινό τους μια απολαυστικά αμαρτωλή μουσική εμπερία.

Με αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, οι Opera Chaotique έχουν καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να χαρτογραφηθούν ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.  Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο μουσικών αλχημιστών που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman (κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα) στα φωνητικά και το πιάνο και τον  Voodoo Drummer (κατά κοσμον Χρήστο Κουτσογιάννη) στα ντραμς και τα πάσης φύσεως κρουστά.  Κι ενώ η γραφειοκρατία της μουσικής βιομηχανίας μάταια πάσχιζε να τους εντάξει σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, το “ψαγμένο” κοινό της Αθήνας και της επαρχίας τους ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους. Το ίδιο συνέβη και εκτός συνόρων και το συγκρότημα ήδη αριθμεί πολλές εμφανίσεις σε σημαντικά venues το White Trash του Βερολίνου, το Theaterhaus της Στουτγκάρδης, το Harlem Jazz Club της Βαρκελώνης, το Backstage Club της Αγίας Πετρούπολης και το Secret Garden Party του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στις δύο δισκογραφικές τους δουλειές συμμετείχαν καλλιτένες όπως ο Bob Brozman, ο Bleine Reininger των  Tuxedomoon, ο θρυλικός μπλουζίστας Lousiana Red και ο εκκεντρικός frontman των Tiger Lillies Martyn Jacques.

Στην Αθήνα, οι Opera Chaotique θα συνεχίσουν να γεμίζουν ασφυκτικά το FAUST κάθε Δευτέρα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου (Δευτέρες 15, 22, και 29 Δεκεμβρίου & 5, 12, 19 και 26 Ιανουαρίου).

Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στην υπόλοιπη Ελλάδα για το προσεχές χρονικό διάστημα έχουν ως εξής:

Παρασκευή 11/12: Χανιά, ASTRA LIVE
Σάββατο 12/12: Ηράκλειο, CINE STUDIO LIVE
Κυριακή 13/12: Ρέθυμνο, MAISTROS BAR
Τρίτη 16/12: Κατερίνη, ASTRA
Πέμπτη 18/12: Θεσσαλονίκη, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Παρασκευή 19/12: Καβάλα, ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Σάββατο 20/12: Αλεξανδρούπολη, ALTER EGO
Κυριακή 21/12: Πτολεμαίδα, ΜΑΝΔΡΑΚΟΥΚΟΣ
Παρασκεύη 2/1: Πάτρα, ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ
Τρίτη 6/1: Θεσσαλονίκη, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Τον Φλεβάρη οι Opera Chaotique θα πραγματοποιήσουν 18 συναυλίες στην Ιταλία και αμέσως μετά θα εμφανιστούν στο LIDO του Βερολίνου στο πλευρό των Coppelius.

www.operachaotique.com