Οι ομάδες RefuGR, Refergon και Taproot, που διακρίθηκαν στην τελική φάση του Hack the Camp, τον Δεκέμβριο του 2016, θα παρουσιάσουν τα έργο τους στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, μέντορες, και δημοσιογράφους την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στις 7:00 μμ στο Impact Hub Athens.

Μέσα στους πέντε μήνες που ακολούθησαν τον τελικό του Hack the Camp, οι ομάδες με την υποστήριξη του Impact Hub Athens είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε ανάγκες των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα και τη χορωδία του El Sistema Greece, υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης Gerald Wirth, μαέστρου της Vienna Boys Choir. Το El Sistema Greece, μια πρωτοβουλία του Impact Hub Athens, στόχο έχει την ένταξη των παιδιών και νεαρών προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και κουλτούρα αξιοποιώντας τη δύναμη της μουσική

Ο τελικός του δημιουργικού μαραθώνιου “Hack the Camp” πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Δεκεμβρίου 2016 και διοργανώθηκε από το Impact Hub Athens, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, με τη συνεργασία δύο διεθνών οργανισμών με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση hackathons με ανθρωπιστικό προσανατολισμό: τους Creative Associates από την Αμερική και το International Alert από τη Μεγάλη Βρετανία.