Η Αμερικανική μπάντα Obits, έρχεται στη χώρα μας για μια σειρά 4 συναυλιών  σε Θεσσαλονίκη, Άρτα, Λάρισα και Αθήνα, από τις 29 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου 2014.

Έβγαλαν το άλμπουμ της χρονιάς το 2011 (“Moody, Standard and Poor”) και έκαναν τη συναυλία της χρονιάς το 2012 (στο 6 D.O.G.S.). Η τετραμελής μπάντα από το Brooklyn, επιστρέφει για μια mini περιοδεία σε Θεσσαλονίκη, Άρτα, Λάρισα και Αθήνα (Bed & Bugs +030 tour). Αυτή τη φορά, με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και με ένα ολοκαίνουργιο, πολυσυλλεκτικό στις επιρροές του, άλμπουμ. Αν πιστεύετε πως μια συναυλία δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε…

Οι Obits δημιουργήθηκαν στην Νέα Υόρκη το 2006 απο τους Rick Froberg (Guitars  & vocals, ex Pitchfork,DriveLikeJehu,Hot Snakes), Sohrab Habibion (Guitars, ex Edsel), Greg Simpson (Bass) και Scott Gursky (drums, ex Shortstack).Τoν Gursky αντικατέστησε το 2011 ο drummer των Girls Against Boys, Alexis Fleisig.

Δισκογραφικά τους Obits φιλοξενεί το label της Sub Pop Records, με την οποία έχουν κυκλοφορήσει τρείς δίσκους. Το εκρηκτικό debut album τους “I Blame You” (2009), το “Moody,Standard and Poor” (2011), και το φρέσκο “Bed & Bugs”, στο οποίο πειραματίζονται με περισσότερους ήχους και στυλ.Tον τελευταίο δίσκο ακολουθεί μια universal περιοδεία (η δεύτερη της μπάντας), στα πλαίσια της οποίας θα βρεθούν και στην Ελλάδα.

Η μουσική των Obits είναι μια μίξη από  garage, surf, surf-punk και garage punk (αλλά οχι surf-garage), όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βιογραφικό τους στην Sub Pop.Απλό αλλά συγχρόνως έντονο rock’n’roll, με αιχμηρά κιθαριστικά riffs, δυνατά ρυθμικά και μια μελωδική αίσθηση, η οποία οριοθετεί την διαφορά μεταξύ των garage punk και indie rock επιρροών τους.

                                                                                                                                                                

BED & BUGS +030 TOUR

29 Ιανουαρίου 2014      Θεσσαλονίκη   “Rover Bar” support act: ‘Roundlights

30 Ιανουαρίου 2014      Λάρισα “Stage Club” support acts: ‘Roundlights & False Alarm

31 Ιανουαρίου 2014      Άρτα  “Αποθήκη Κομμένου” support act: False Alarm

01 Φεβρουαρίου 2014   Αθήνα “6 D.O.G.S.” support act: False Alarm & Spinners