Ταυτόχρονα – την ίδια μέρα με τη συναυλία στην Afrikana – κυκλοφορεί σε digital single ένα πρώτο δείγμα από το άλμπουμ αυτό, το κομμάτι «Two Steps» το οποίο είναι θα είναι διαθέσιμο στις streaming και download ψηφιακές πλατφόρμες. από την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Η κυκλοφορία συνοδεύεται και από ένα radio edit του κομματιού.

Το «Two Steps» ηχογραφήθηκε live στο The Zoo με ηχολήπτη τον Γιώργο Καριώτη, ενώ η μίξη έγινε από τον ίδιο στα Sierra Studios.

Οι Next Step (είτε ως Quintet, είτε ως Quartet) είναι η ζωντανή απόδειξη του υψηλού επιπέδου που μπορεί να φτάσει η καλλιτεχνική και αισθητική όσμωση όταν αυτή διαμορφώνεται μέσα από τους προσωπικούς δεσμούς που αναπτύσσει ένα συγκρότημα αποτελούμενο από κορυφαίες μονάδες. Κορυφαίες μονάδες που δουλεύουν μαζί ως ομάδα, σταθερά και με αφοσίωση, για χρόνια.

Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ: το ντεμπούτο τους με τίτλο το όνομα τους (2013) και το «2» με τη συμμετοχή των Τάκη Πατερέλη και του Νεοϋορκέζου σαξοφωνίστα Tivon Pennicott (2015). Και τα δύο άλμπουμ τους – όπως και το επερχόμενο τρίτο – κυκλοφορούν από την Puzzlemusik.

Οι Next Step είναι:

Θοδωρής Κότσυφας – κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο, Ντίνος Μάνος – μπάσο, Βασίλης Ποδαράς – τύμπανα.