Eκεί που ο λυρισμός των Smiths συναντά τις πολιτικές ευαισθησίες των Clash και τα ρεφρέν των U2 και την εκρηκτικότητα των

Jam. Οι New Model Army φτιάχνουν τη δική τους μουσική ιστορία και παρουσιάζουν όλα τα αγαπημένα τραγούδια τους, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο Block33, στη Θεσσαλονίκη. 

Opening acts:
Deus X Machina
Background Noise Suppression
Daytime Thief

Μια εκρηκτική συναυλία, με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων πορείας, όπου θα παρουσιάσουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους, και τραγούδια από όλη την δισκογραφία τους!

Οι New Model Army είναι μία από τις πλέον θρυλικές μπάντες της διεθνούς underground σκηνής. Δημιουργήθηκαν στο Bradford το 1980, από τον Justin Sullivan, ενώ στα πρώτα τους βήματα επηρεάστηκαν από τη Northern Soul, το Punk rock και την εμπρηστική ατμόσφαιρα της εποχής.

Χωρίς ένα συγκεκριμένου είδους κοινό, και χωρίς να έχουν ποτέ πετύχει κάποιο Top 20 hit single, σε καμία χώρα του πλανήτη, οι New Model Army πέτυχαν εκατομμύρια πωλήσεων, συνεργάστηκαν με ορισμένους από τους μεγαλύτερους παραγωγούς που έχουν περάσει ποτέ από τη μουσική, όπως οι Glyn Johns, Tom Dowd, Andy Wallace και Bob Clearmountain) και, το κυριότερο, απέκτησαν οπαδούς αφοσιωμένους στο γκρουπ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια.

Έχοντας αντιληφθεί από νωρίς ότι η έλευση του internet θα έφερνε επανάσταση στον τρόπο που διατίθεται και πωλείται η μουσική, οι NMA ξεκίνησαν πολύ πριν αυτό γίνει μόδα και συνήθης πρακτική – από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ακόμη, να ανεξαρτητοποιούνται και να ελέγχουν εκείνοι εξ ολοκλήρου το έργο τους και την έκφρασή τους.

Έτσι, άντεξαν τις αλλαγές στη βιομηχανία της μουσικής και κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα, πολύ περισσότερο με άλλα λόγια από πολλούς σύγχρονούς τους.

Είναι πολύ λίγες οι μπάντες του είδους των ΝΜΑ που μπόρεσαν να ηχογραφούν και να κυκλοφορούν ότι γούσταραν και όποτε αυτοί γούσταραν, διατηρώντας παράλληλα, και προσφάτως διευρύνοντας κιόλας, το κοινό τους, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό.

Το Σεπτέμβριο του 2009, οι New Model Army κυκλοφόρησαν το 11ο studio album τους, με τον τίτλο \’Today Is A Good Day\’. Γραμμένο κυρίως την εποχή που ξεκινούσε η κατάρρευση της Wall Street (γεγονός που γιόρτασαν με το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ), το εν λόγω lp σχολιάστηκε ως ένα από τα καλύτερά τους και λίγο μετά το γκρουπ ξεκίνησε την περιοδεία του, αρχικά από τη Βόρεια Αμερική, πραγματοποιώντας τελικά 90 show σε 20 χώρες.

Αυτό το φθινόπωρο, και μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε καλοκαιρινά φεστιβάλ, οι NMA ξεκινούν ένα φιλόδοξο εγχείρημα: ένα 2ήμερο πέρασμα από διάφορες πόλεις ανά τον Κόσμο, προκειμένου να γιορτάσουν όπως αρμόζει τα 30α τους γενέθλια, παράλληλα με special releases αλλά και τη δημιουργία ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.

Αν και αρχικά ήταν 3, στην τωρινή σύνθεση της μπάντας συναντάμε τους εξής 5: Michael Dean στα drums, Nelson στο μπάσο, Dean White στα keyboards, Marshall Gill στην κιθάρα και φυσικά τον Justin Sullivan στα φωνητικά, σύνθεση που ο frontman του γκρουπ περιέγραψε ως “το καλύτερο line-up των ΝΜΑ από το 1985”.

New Model Army. Μια εξαιρετική μπάντα, περισσότερο διψασμένη για μουσική και εστιασμένη στο δημιουργικό της στόχο, από ποτέ.