Υπάρχοντας από το 2012 και έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο, ομώνυμο full length album τους, το 2015, χρησιμοποιώντας εξ’ ολοκλήρου αναλογικά μέσα και εκτελώντας όλο το υλικό τους ζωντανά, οι Naxatras εξ’ αρχής αποτέλεσαν μια ανερχόμενη δύναμη για τον εγχώριο rock ήχο, γεγονός που δεν δίσταζαν και δεν διστάζουν να αποδεικνύουν τόσο με την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα και την εξαιρετική συνέπειά τους (πέντε επίσημες κυκλοφορίες μέσα σε τρία χρόνια), όσο και με τις απίστευτα δεμένες ζωντανές εμφανίσεις τους, που προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο. Πρέπει να δώσεις το παρόν σε μία από αυτές για να καταλάβεις τον λόγο για τον οποίον συμβαίνει αυτό.

Δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riffs και ταξιδιάρικα κιθαριστικά solos, όλα εμποτισμένα με μία μαγευτική 70’s ατμόσφαιρα και αισθητική, αποτελούν τον βασικό κορμό των μουσικών δημιουργιών των Naxatras, μιας μπάντας αφοσιωμένης στο υλικό και την καλλιτεχνική της αντίληψη, μίας μπάντας που δεν διστάζει να πειραματιστεί με psych, progressive, blues, funk, stoner και oriental στοιχεία, προκειμένου –σε συνδυασμό με το ψυχεδελικό video show της- να διεγείρει της αισθήσεις των θεατών / ακροατών.

Το “III” (τρίτο σε σειρά full length album τους και τέταρτη κυκλοφορία συνολικά), δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριου του 2018 με τη παγκόσμια heavy rock / ψυχεδελική κοινότητα να το δέχεται ως μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του ήχου για τη τρέχουσα χρονιά, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νέα κυκλοφορία των Naxatras –όπως και κάθε προηγούμενη- αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δουλειάς από μια μπάντα που δεν κουράζεται ποτέ (πράγμα που αποδεικνύει, προσπαθώντας να περνάει στον δρόμο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της) και δεν διστάζει να πειραματίζεται και να εξελίσσεται, σε ένα σχετικά στάσιμο μουσικό σύμπαν όπως αυτό του heavy rock ήχου.

Με παρακαταθήκη την πρόσφατη –τρίτη σε σειρά- ευρωπαϊκή τους περιοδεία, κατά την οποία ταξίδεψαν σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γηραιάς Ηπείρου, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε σπουδαία φεστιβάλ όπως τα Lake on Fire, Void και Keep it Low, οι Naxatras πραγματοποιούν αυτή τη περίοδο την εκτενέστερη μέχρι στιγμής Ελληνική τους περιοδεία, στα πλαίσια της οποίας θα βρεθούν το Σάββατο 21 Απριλίου στην Αθήνα, για το μεγαλύτερο show της πορείας τους που αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της εγχώριας heavy rock σκηνής για το 2018.

Special guest: Supersoul

Το 2017, ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά των Supersoul! Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα τους βήματα εντός κι εκτός της Ελλάδας, βρέθηκαν στο τέλος του έτους, να φέρουν τον χαρακτηρισμό μίας εκ των μεγαλυτέρων εκπλήξεων της εγχώριας σκηνής, με το ντεμπούτο τους “Faith Bender” να φιγουράρει σε πολυάριθμες λίστες του 2017, στον εγχώριο και διεθνή τύπο, γεγονός που μάλιστα επισφράγισαν με την πρώτη τους περιοδεία εκτός συνόρων. Συνδυάζοντας bluesy κιθαριστικά riffs, με σέξυ ντραμιστικές γκρούβες και ογκώδεις μπασογραμμές, οι Supersoul αποτελούν τον ορισμό αυτού που λέμε power trio, με μεγάλο τους ατού την ενέργεια που εκλύουν από σκηνής, είτε παίζουν σε μικρά local bars, είτε σε αχανή, απρόσωπα gig venues!

Info:

• Naxatras: www.facebook.com/naxatras
• Supersoul: www.facebook.com/supersoultheband
• Made of Stone: www.facebook.com/madeofstoneprods
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr