Από το πρώτο τους Live το μακρινό 1984 στο L.A, οπού το ίδιο βράδυ τους προσφέρθηκαν δυο συμβόλαια έως το ολόφρεσκο LP τους, “Bring On the Mesmeric Condition“, που σαρώνει στο σανίδι και τις κριτικές, οι Morlocks του θρυλικού Leighton Koizumi είναι η ολοζώντανη μετάφραση στην πράξη, του όρου Rock n Roll.

Με μια κινηματογραφική ιστορία την πλάτη, με σημαία το γνωστό ροκενρολ τρίπτυχο, και κομβικό σημείο το δημοσίευμα του γνωστού Spin Magazine που εν έτη 1999 διατυμπάνιζε τον θάνατο του Leighton, αυτή η μπάντα δε σταμάτησε ποτέ να δίνει απαντήσεις στο «γήπεδο» με λαιβάρες ιδρώτα και βρώμικα γκαραζόγκαζα.

Εν έτη 2018, με μπροστάρη τον εμβληματικό frontman και «φωνή» της μπάντας από το πρώτο τους τραγούδι Leighton Koizumi, με έδρα πλέον το Βερολίνο και ένα all star «fuzz masters» line up που τρομάζει: Rob Louwers – drums (Fuzztones, Q-65, Link Wray), Oliver Pilsner -Bass (Fuzztones, Cheeks, Montesas, Magnificent Brotherhood), Bernadette – Guitar ( Sonny Vincent, Humpers), Marcello Salis – Guitar ( Gravedigger V, Hangee V).

Οι Morlocks, από τις πλέον σεβαστές και ιστορικές American & European garage punk bands, «οι πολεμιστές του αυτοκινητόδρομου» όπως αποκαλούνται, με νέο δίσκο στις αποσκευές τους (Hound Gawd Records / mixed & mastered by the notorious “Jim Diamond “ of Dirtbombs fame), στα καλύτερα τους σκορπούν τρόμο στην Ευρωπαϊκή τους περιοδεία και έρχονται στο Κύτταρο να «λιώσουν» τα μυαλά σας, να «ματώσουν» τα αυτιά σας, να σας ντοπάρουν με Boogie δαιμόνια και να σας αφήσουν διαλυμένους και εξαρτημένους.

Και όπως λένε και οι ίδιοι χαρακτηριστικά: «When The Morlocks play in your city, you’re going to need lots of cold beers and some dry towels standing by, when the show is over. And, yeah… save some for the band as well».