Οι Moon Duo επιστρέφουν “σπίτι” τους, , τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, μαζί με τους Chickn, στο Αn Club.

MOON DUO (US)

Οι Moon Duo δημιουργήθηκαν το 2009 στο San Francisco από το ζεύγος των Ripley Johnson (Wooden Shjips) και Sanae Yamada. Στις πρώτες του κυκλοφορίες κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά τους φουτουριστικούς ήχους των Suicide και Silver Apples με το fuzz του Αμερικάνικου rock n roll, δημιουργώντας το δικό τους ιδιότυπο space rock. H συνέχεια με τις κυκλοφορίες των albums “Mazes”, “Circles” και “Shadow of The Sun” κατέστησε τους Moon Duo ως ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής. Οι αναρίθμητες περιοδείες τους και η ικανότητά τους να προσαρμόζουν τα live τους εξίσου καλά είτε πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ είτε για ένα υπόγειο club τους έχουν κάνει πλέον περιζήτητους στις live σκηνές ανά τον πλανητη. Το live τους στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου είναι στα πλαίσια της επερχόμενης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας όπου θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και νέο ακυκλοφόρητο υλικό.

CHICKN (GR)

Men are dead

Men are gone

but some chickn carried on

Οι Chickn είναι ένα αρθρωτό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τα χριστούγεννα του 2012. Ηχογράφησαν το πρώτο τους demo στα μέσα του 2013 όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη σημερινή τους φόρμα. Αποκαλούν τη μουσική που παίζουn Jetztzeit rock αν και στη πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από οργανική μουσική. Ο αυτοσχεδιασμός είναι ο βασικότερος πυλώνας της μουσικής τους καθώς και η ροπή τους να αγκαλιάζουν το απρόσμενο. Εχουν αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο καλλιτεχνών με τους οποίους συμπράττουν και σαν αποτέλεσμα το line up τους καθορίζεται από τις εκφραστικές τους ανάγκες και μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει την οπτική του πάνω στο ίδιο όραμα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων με ανάποδες γκρούβες, μανιωδών riffs και υπαρξιακών φωνητικών.

Τα live τους είναι απρόβλεπτα καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες συνήθειές τους δεν τηρούν την playlist τους και παραλλάσουν διαρκώς τις εκδοχές των τραγουδιών τους. Όταν οι Chickn παίζουν live, να περιμένετε στη σκηνή από τρία εώς εννιά άτομα. Oι Chickn έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 singles μόνοι τους και ένα μέσα από την Sonic Playground records. Το πρώτο τους LP αναμένεται το 2016 από την Inner Ear records.