Στη διάρκεια αυτού του μακρόχρονου ταξιδιού τους, οι Dead Can Dance έχουν γίνει συνώνυμο ενός ήχου που συγκεντρώνει και αναδεικνύει τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης. Η δημοφιλία τους ουσιαστικά γέννησε το μουσικό ρεύμα που έπειτα επόνομάστηκε “world music” και σημείωσε ευρύτατη επιτυχία, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την “ξεχασμένη” μουσική.

Μετά το “Anastasis”, το εξαιρετικά επιτυχημένο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2012 και σήμανε την μεγάλη δισκογραφική επιστροφή τους έπειτα από 18 χρόνια, ακολούθησε ακόμα μια μακρά περίοδος αναμονής. Ώσπου φέτος κυκλοφόρησαν τον νέο, 9ο κατά σειρά, studio δίσκο τους με τίτλο “Dionysus”, ένα μουσικό έργο που – όπως υποδηλώνει το (για ακόμα μια φορά) ελληνικό όνομά του – ερευνά την επίδραση του θεού Διονύσου στις παλαιο-ευρωπαϊκές θρησκευτικές πρακτικές που καταπιέστηκαν από την κυριαρχία του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.

Για τους Dead Can Dance η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα. Άλλωστε, η επιλογή της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους από την ελληνική παράδοση το δεικνύουν. Αλλά και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζική προσέλευσή του στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.