Σχηματισμένοι το 2011 και κερδίζοντας το Ελληνικό Wacken Metal Battle το 2012, οι MindthreaT κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το πρώτο εκτός έδρας show τους, λίγο μόλις καιρό μετά το ξεκίνημά τους, συμμετέχοντας στο ιστορικό Wacken Open Air 2012 στη Γερμανία.

Τα EPs “Not Your Fate” (2011) και “Where the Lights are Dead” (2013) κατάδειξαν από την αρχή τη διάθεση της μπάντας να ξεχωρίσει χάρη στον ιδιαίτερο ήχο τους που με δεξιοτεχνία προσμείγνυε αξιομνημόνευτες μελωδίες με τραχείς μέταλ κιθάρες και hardcore / metalcore γκρούβες.

Το 2014 οι MindthreaT ξεκίνησαν να διανύουν την πιο εξωστρεφή φάση της μέχρι στιγμής πορείας τους, ανοίγοντας τη συναυλία των Comeback Kid στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχοντας στο Total Metal Festival στο Bari της Ιταλίας, ενώ ένα χρόνο μετά πραγματοποίησαν την πρώτη τους ελληνική περιοδεία, ακολουθούμενη από μία σειρά διεθνών φεστιβαλικών εμφανίσεων, όπως το Agressive Music Festival στην Τσεχία, το Carpathian Alliance στην Ουκρανία και το Rockstadt Extremefest στη Ρουμανία.

Η κυκλοφορία του “Black Dreams” έρχεται να επιστεγάσει μια 7ετία προσπαθειών σε όλα τα επίπεδα, αλλά και συγκινήσεων για τους MindthreaT, που όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησαν ποτέ να βλέπουν το κοινό τους να διευρύνεται, γεγονός που επιτυγχάνεται -εκτός των άλλων- χάρη στις συναυλιακές δεξιότητες του σχηματος, που τους καθιστούν ένα must-see live act.

Τη Παρασκευή 8 Ιουνίου οι Mindthreat παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά στο Temple της Αθήνας, και όσοι αρέσκεστε σε ακούσματα του είδους τους, ή θέλετε τις συναυλίες σας καυτές και ιδρωμένες, καλό θα είναι να μην τους χάσετε.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Glance of Medusa και οι Slowheart!