«Οι μέρες πριν τη βροχή» είναι ένα από τα δύο έργα που επιλέχτηκαν να παρασταθούν, μετά από τον διαγωνισμό που έγινε από τον τομέα πολιτισμού της περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το περιοδικό «Αθηνόραμα».

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Θωμάς, ο Βασίλης, η Ρόζα είναι τρεις μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους τους στο Θησείο με αντικείμενα που κατασκευάζουν οι ίδιοι. Ο Γιώργος, ένας κινηματογραφιστής θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από αυτούς και την καθημερινότητά τους.

Ο Θωμάς, πρώην ηθοποιός, ο Βασίλης, πρώην πωλητής βιβλίων και η Ρόζα, ψυχολόγος, με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ, διηγούνται την προσωπική τους ιστορία, τα τραύματά τους και πώς οδηγήθηκαν σ’ αυτή τη δουλειά.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Θησείο – Μοναστηράκι. Σε κάθε βόλτα μας βλέπουμε κάποιους στημένους πάγκους, στους οποίους εκτίθενται ιδιαίτερα αντικείμενα, που άλλοτε τα χαζεύουμε, άλλοτε αγοράζουμε, κάποια για προσωπική χρήση και κάποια για δωράκια. Ποια όμως είναι η ιστορία αυτών των χειροτεχνών – μικροπωλητών; Και έρχεται το έργο του Κωνσταντίνου Σειραδάκη, που μας δίνει την ευκαιρία, μέσα από τις ιστορίες των ηρώων του, να γνωρίσουμε τον κόσμο τους, τα τραύματα, τις χαρές και όλα όσα τους οδήγησαν να επιλέξουν τη δουλειά αυτή. Κι όλο αυτό μέσα από την οπτική ενός κινηματογραφιστή, που γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους. Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία ενός σεναρίου και στις αληθινές ιστορίες των ηρώων του.

*Το Φεστιβάλ Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου (ΦΑΝΘΕ) της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε με εμπνευστή τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα και με αρωγό τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Σειραδάκης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Πρωτότυπη μουσική: Μαρία Βουμβάκη
Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικόλας Παπαϊωάννου
Επικοινωνία- Δημόσιες Σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Λάζαρος Βαρτάνης, Δημήτρης Καραβιώτης, Νικόλας Παπαϊωάννου και Δήμητρα Σύρου

Διάρκεια: 80 λεπτά