Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι ΜΕΝΤΑ παρουσιάζουν μία οπτικοακουστική εμπειρία – ένα live performance επενδεδυμένο με custom made visuals, στην κινηματογραφική αίθουσα του Σινέ ΤΡΙΑΝΟΝ.

Το live θα έχει την μορφή κονσέρτου, καθώς οι θεατές θα απολαύσουν το Performance καθήμενοι στα αναπαυτικά καθίσματα του κινηματογράφου και αποκτά έναν exclusive χαρακτήρα, αφού ο αριθμός των θεατών ορίζεται μόλις στους 350.

Οι ΜΕΝΤΑ σας προσκαλούν να μπείτε στον κόσμο τους, έναν κόσμο γεμάτο με αναλογικά synths, retro αισθητική, instrumental electronica και ψυχεδελικά visuals. Με πιο πρόσφατο τον ήχο του αριστουργηματικού τελευταίου Album τους “Telepherique” (καλύτερη ελληνική παραγωγή του 2015 κατά το avopolis network), αλλά και με καινούρια κομμάτια που θα ακουστούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο Performance, οι ΜΕΝΤΑ θα δείξουν ότι ο ήχος των Air, Daft Punk, Jean Michel Jarre, Moderat και Kraftwerk μπορεί τελικά να είναι πιο κοντά απ’όσο φανταζόμαστε, μπορεί να είναι μέσα στην ίδια μας την πόλη.

Το Warm Up της βραδιάς θα αναλάβει o QEBO, καλλιτέχνης της Detroit Underground, με ένα Live Performance που συνδυάζει υπολογιστές με Hardware και synth patterns με glitch sounds. Ο QEBO είναι μία από τις πολλές προσωπικότητες που ενσαρκώνονται μέσα από το πολυποίκιλλο ταλέντο του Alex Retsis, ιδρυτή των Video Game Orchestra και ΕΜΕΧ, συν-ιδιοκτήτη των Labels Modular Expansion και Anthropos Mechane’ και με συμμετοχές σε κορυφαία διεθνή αλλά και εγχώρια Festivals.

Μετά την λήξη του Performance των ΜΕΝΤΑ, θα ακολουθήσει After Party στο φουαγιέ του ΤΡΙΑΝΟΝ, με DJ Set από τον JUNIOR SP., με freestyle electronica μουσικές επιλογές και party feeling μέχρι το πρωί.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90, από τους Κώστα Βλάχο (κιθάρα-φωνή), Νίκο Παπαδημητρίου (μπάσο-φωνή) και Πάνο Γαλάνη (τύμπανα) και το πρώτο τους release είχε τον τίτλο «Στον πλανήτη του Εδμούνδου», προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2000 από τη Studio II rec. και χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των κριτικών ως ένα από τα καλύτερα debut άλμπουμ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Εκτοτε, οι ΜΕΝΤΑ έγιναν 4, με την προσθήκη του Δημήτρη Λαϊνά (πλήκτρα-φωνητικά), και τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν συνολικά 6: “Σε καινούρια μπάντα” – Δεκέμβριος 2003 – Παραγωγή: Coti K. | “Ινστρουμέντα” – Μάιος 2007 – Μίξη-Παραγωγή: Coti K. & Χρήστος Λαϊνάς | “Ποπ” – Απρίλιος 2010 – Mastering: Coti K. | “ΜΕΝΤΑ” – Νοέμβριος 2012 – Mastering: Steve Rooke (senior mastering engineer @ Abbey Road Studios, Λονδίνο) και…

Λίγα λόγια για το «Téléphérique»

Πρόκειται για το νέο, 6ο κατά σειρά άλμπουμ τους με 9 καινούργιες πρωτότυπες instrumental συνθέσεις. Σε αυτό το άλμπουμ αναζητούν έναν διαφορετικό ηχητικό δρόμο, αφαιρούν τα φωνητικά κι αφήνουν τις εικόνες τους να δημιουργούνται μέσω της χρήσης των αναλογικών synthesizers που κυριαρχούν σε όλο το άλμπουμ.

Μέσα από ήχους σκοτεινούς, οι Μέντα «αναδύονται» με το «Téléphérique» σε παράδοξες κορυφές αισιοδοξίας. Τα 8 κομμάτια του δίσκου, δεν διαθέτουν τίτλους, εκτός του ομώνυμου του δίσκου.

Οι Μέντα είναι:

Νίκος Παπαδημητρίου (Μπάσο, φωνητικά) | Κώστας Βλάχας (Κιθάρα, φωνητικά) | Δημήτρης Λαϊνάς (πλήκτρα, sampler, φωνητικά) | Πάνος Γαλάνης (τύμπανα)