Το Ίδρυμα Θεοχαράκη προγραμματίζει δύο παρατάσεις για παιδιά, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν δύο από τους μεγαλύτερους συνθέτες, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν. Ακούν τη μουσική τους, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον χαρακτήρα τους, μέσα από τα ίδια τους τα λόγια και την προσωπική τους ζωή.

Η πρώτη θα δοθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και πρόκειται για την παράσταση «Στον αστερισμό Μοτσαρτιάνα».
 
O νεαρός Μότσαρτ και η αδερφή του η Νάννερλ μας ταξιδεύουν στον κόσμο των νεανικών χρόνων του Μότσαρτ μέσα από τα μουσικά έργα που συνέθεσε ο μικρός Βόλφγκαγκ για την αδερφή του, στο “Μικρό βιβλιαράκι μουσικής της Νάννερλ» όταν ήταν εφτά ετών, καθώς και από αποσπάσματα την αλληλογραφίας με την αδελφή του.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Λαγούτης, Άννα Σακαλή, Πέτρος Ζαρκάδης, Σταυριανή Ηλιοπούλου
Πιάνο: Σταύρος Δρίτσας
Σκηνικά, κουστούμια: Δημήτρης Παναγιωτάτος
Φωτισμοί: Γεράσιμος Δενδρινός
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άννα Σακαλή
 
Ώρα: 11:00-12:00
 
Κόστος συμμετοχής: 10 €
 
 
Ενώ την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 θα ακολουθήσει η παράσταση Ο «πράσινος» Μπετόβεν.
 
Στην θεατρική αυτή παράσταση, θα γνωρίσουμε τον μεγάλο γερμανό συνθέτη και την αγάπη του για τη φύση. Μια ώρα μόλις έξω από τη Βιέννη, είναι ένας μικρός, ερημικός δρόμος, όπου οι άνθρωποι του τόπου το λένε με το όνομα «Το μονοπάτι του Μπετόβεν».

Σ’ αυτό το εξοχικό μέρος πήγαινε ο Μπετόβεν για τριάντα χρόνια περίπου κι εδώ εμπνεύστηκε το έργο του, την Ποιμενική Συμφωνία, μέσα σ’αυτή την όμορφη φύση.

Ο εξοχικός δρομάκος αν μπορούσε να μιλήσει, θα μας έλεγε πολλά για τον μεγάλο αυτό συνθέτη, γιατί τον είδε να έρχεται πότε με τρύπια παπούτσια και πότε με άδειο στομάχι.

Μία παράσταση εμπνευσμένη από το «Γκαίτε – Μπετόβεν» του Ρομαίν Ρολλάν και το “Μπετόβεν” του Εμίλ Λούντβιχ, καθώς και από την αλληλογραφία του Μπετόβεν.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Τσαρούχας, Άννα Σακαλή, Πέτρος Ζαρκάδης
Πιάνο: Νίκος Ζαφρανάς
Σκηνικά, κουστούμια: Δημήτρης  Παναγιωτάτος
Φωτισμοί: Γεράσιμος Δενδρινός
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άννα Σακαλή
 
Ώρα: 11:00-12:00
 
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση που θα βρεθείτε στο www.thf.gr και να αποσταλεί με email [email protected] ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.
 
Πληροφορίες : 210-3611206