Συμπληρώνοντας 25 χρόνια πορείας, οι Low, άξιοι εκπρόσωποι της low tempo rock, επέστρεψαν τον περασμένο Σεπτέμβρη με το νέο και πιο δυναμικό άλμπουμ “Double Negative”, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το UNCUT ως το Νο1 άλμπουμ της χρονιάς για το 2018.

Η μπάντα από το Duluth της Minnesota πρωτοσχηματίστηκε το 1993 από τον Alan Sparhawk (φωνητικά και κιθάρα) και την Mimi Parker (φωνητικά και drums), ζευγάρι στη μουσική και τη ζωή. Σήμερα το σχήμα ολοκληρώνει ο Steve Garrington στο μπάσο.

Το “Double Negative” έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, επιβεβαιώνοντας με επιτυχία την τάση τους να πειραματίζονται και να επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τον ήχο τους, ως βασικό συστατικό της σταθερής παρουσίας τους στη διεθνή μουσική σκηνή. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει η Guardian «Το Double Negative δεν θυμίζει τίποτα προηγούμενο από τη δισκογραφία των Low ή και πέρα από αυτήν»*.

To 2019 είναι μία χρονιά που βρίσκει τους Low εν μέσω της παγκόσμιας περιοδείας τους, με προγραμματισμένες εμφανίσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ όπως το Primavera Sound σε Βαρκελώνη και Πόρτο.


Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Διαβάστε επίσης:

Το Summer Nostos Festival 2019 ανακοίνωσε ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα!