Η διονυσιακή κολεκτίβα LOS MUJEROS θα φωτίσει τη Μαύρη Τρύπα με τις μουσικές και την εκρηκτική της διάθεση την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015. Σας καλεί στο ταξίδι της για να κουνηθείτε προκλητικά και να σκεφτείτε φωναχτά!

Οι Los Mujeros είναι ένα επταμελές σχήμα από την Θεσσαλονίκη που στη μουσική του στεγάζει ήχους από την βαλκανική χερσόνησο συνδυασμένους με το μεσογειακό στοιχείο και πινελιές από την ελληνική μουσική παράδοση.

Το μουσικό τους ταξίδι ξεκίνησε το 2007 με την συμμετοχή τους στο Schollwave Festival 2007 σε ηλικία μόλις 16 χρονών! Ήταν η στιγμή που η καρδιά των Los Mujeros άρχισε να χτυπά. Ακολούθησαν 2 ακόμα εμφανίσεις στο Schoollwave Festival το 2008 και το 2009, αλλά και σε Festivals ανά την Ελλάδα( Twofestival [Χανιά]), Dramaica (Δράμα), Νεστόριο, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Rockwave 2008 παρέα με τους Locomondo, Patty Smith και Manu Chao.

Το τραγούδι τους Hey Woman ανακηρύχθηκε τραγούδι του μήνα Ιούνη από το Jumping Fish της Cosmote, λαμβάνοντας δεκάδες θετικές κριτικές από καλλιτέχνες-παραγωγούς. Είχαν την τιμή να μοιραστούν την σκηνή με τον ανατρεπτικό Tonino Carotone, τους εξαίρετους Deliquent Habits, τους αγαπημένους τους Balkan Beat Box αλλά και με τους Ojos de Brujo στα πλαίσια στου Jumping Fish Festival.

Ο Απρίλιος του 2013 σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του δίσκου τους Sun After Rain με μουσική παραγωγή του Γιώργου Πεντζίκη και συμμετοχή του Νικήτα Κλίντ και του Vassilikou

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Los Mujeros καταβάλουν τον κόσμο με συναισθήματα χαράς και γιορτής, μιας μουσικής γιορτής από τα Βαλκάνια έως την Ιβηρική και από την μεσόγειο έως την μακρινή Ρωσία!