Το karagiozis music project 1 παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Οι κουμπάροι: Βασίλης Τσιτσάνης-Γιάννης Παπαϊωάννου» …

την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Πρόκειται για  μία παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο τους, στο πρώτο Karagiozis Music Project με τον Ηλία Καρελλά και τους KOMPANÍA την Παρασκευή 14/9 στο θερινό Τριανόν.

«Tσιτσάνης και Παπαϊωάννου είναι σφραγίδα, σήμα κατατεθέν τόσα χρόνια. Eίμαστε μαζί, χωρίσαμε, πάλι μαζί, ξαναχωρίσαμε. Aμερικές εγώ τέτοια, ο Tσιτσάνης αλλού, τώρα πάλι μαζί. Tώρα γίναμε και κουμπάροι, πάντρεψε το παιδί μου το μεγάλο. Ολόκληρη ιστορία με τον Tσιτσάνη. Γραβάτα δεν φοράει γιατί λέει δεν του πάει. Περί ορέξεως σπανάκι με το ρύζι.»

Γιάννης Παπαϊωάννου

Ένα σπάνιο οδοιπορικό στα άδυτα της μουσικής διαδρομής των δύο καλλιτεχνών, όπου ο μύθος και η ιστορία μπερδευονται ευχάριστα με αφηγητή τον Καραγκιόζη και συντροφιά τις πιο διάσημες μελωδίες του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Η Κατερίνα Τσιρίδου, ο Σωτήρης Παπατραγιάννης, ο Δημήτρης Κρανίδας, ο Νίκος Πρωτόπαπας, ο Αλέκος Βαρανάκης, ο Αντώνης Ξηντάρης και ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν μνήμες του παρελθόντος και ανέκδοτες ιστορίες και μας παρασύουν σε ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, χιούμρ και έντονες συγκινήσεις.
Οι μουσικοί κουρδίζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και … αβάντι μαέστρο!

Συντελεστές:
Ιδέα: Κατερίνα Τσιρίδου
Κείμενο – Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ηλίας Καρελλάς
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Πρωτόπαππας
Σκηνικά – Φιγούρες: Ηλίας Καρελλάς
Αφίσα: Σωτήρης Παπατραγιάννης

Παίζουν:
Ηλίας Καρελλάς (ερμηνεία θεάτρου σκιών)
Κατερίνα Τσιρίδου (τραγούδι, μπαγλαμάς)
Σωτήρης Παπατραγιάννης (τραγούδι, μπαγλαμάς)
Δημήτρης Κρανίδας (μπουζούκι, τραγούδι)
Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα)
Αλέκος Βαρανάκης (ακορντεόν)
Αντώνης Ξηντάρης (μπουζούκι, τραγούδι)