18 ιστορίες θετικής σκέψης και μια αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης.

 

Ο βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αθλητής με διεθνείς διακρίσεις και δάσκαλος σε σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, Νίκος Μιχαλόπουλος, μας χαρίζει ένα μάθημα ζωής με το νέο του βιβλίο, το πρώτο για ενήλικες, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό από τις Εκδόσεις Άγκυρα, με τον τίτλο «Οι κορυφές μέσα μας», το οποίο βρίσκεται ήδη στην 4η έκδοσή του.

Ένα βιβλίο βαθιά συναισθηματικό και συγκινητικό, αλλά και πιο επίκαιρο από ποτέ, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης και 18 ακόμα αλληγορικές ιστορίες θετικής σκέψης. 

Ο συγγραφέας και πρωταθλητής Νίκος Μιχαλόπουλος, το Δεκέμβριο του 2010, ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και  μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6.000 μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών  απ’ όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.  Σκοπός του εγχειρήματος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά – θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

Αυτή η προσωπική εμπειρία ζωής περιγράφεται στο βιβλίο «Οι Κορυφές μέσα μας», το οποίο η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, χαρακτήρισε «ως εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου μας προς το καλύτερο, ένα κείμενο, που σε περπατάει σε όλους αυτούς τους δρόμους, που πάντα ανοίγουμε μόνοι μας στη ζωή και τελικά στη μεγαλύτερη αλήθεια … πως όσο ψηλά κι αν ανέβουμε, την υψηλότερη κορυφή θα την βρούμε μέσα μας».

«Οδοιπόρε δεν υπάρχει δρόμος. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας»!

 

Πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλόπουλος άφησε για λίγο την πένα του και στέφθηκε χρυσός Πανελληνιονίκης στον ακοντισμό στους Πανελλήνιους αγώνες στίβου Masters, που διεξήχθησαν στην Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί, πως την χρονιά που μας πέρασε εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Masters στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, όπου προκρίθηκε στον τελικό και κατέλαβε την 11η θέση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγγραφέας ανεβαίνει στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού ήταν 1ος και το 2011 στην Αλεξανδρούπολη, 2ος το 2012 στη Νάξο και 3ος το 2013 και πάλι στην Λάρισα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει και διακρίσεις στο εξωτερικό με το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Βαλκανικούς αγώνες στίβου Masters στην Σμύρνη της Τουρκίας το 2012, την 4η θέση στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας το 2011 και την 5η θέση στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2013.

Επίσης είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών ανήκοντας στην δύναμη του Σκοπευτικού Ομίλου ‘’ΕΨΙΛΟΝ’’

Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Άγκυρα» οκτώ παιδικά βιβλία, όλα εγκεκριμένα από  το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλόπουλος είναι ο συγγραφέας των παιδικών best sellers «Πέντε Σωματοφύλακες Κλεισμένοι στο Ψυγείο», που έγινε θεατρική παράσταση και του πολύ γνωστού «Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος», που πούλησε 40.000 αντίτυπα τους δύο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του. Επίσης, του εφηβικού «Μαραθώνιος Ονείρων» που αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης του Χρυσού Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα βιβλία του από την σειρά «Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ» προλόγισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, γνωστός και για την αθλητική του ιστορία. 

Την σχολική περίοδο 2011-2012 και 2012-2013, ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του εν ενεργεία αθλητή, ήταν ο οικοδεσπότης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία στο ΟΑΚΑ, απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια, μαζί με την σύζυγό του και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη, με την οποία συνυπογράφουν τη σειρά «Ονειρεύομαι – θέλω – μπορώ», επισκέπτονται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, διακηρύσσοντας την δύναμη του ονείρου και την αξία του αθλητισμού, ενώ οι παρουσιάσεις του γενικά έχουν ξεπεράσει τις 300 και στις δύο χώρες.