Πανδώρα – η πρώτη γυναίκα. Έφερε όλα τα δεινά στους ανθρώπους σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο. Αθώα, ένοχη ή συνένοχη; Αφελής ή πανούργα; Άβουλη, πλανεύτρα ή δολοπλόκος;

Γυναικεία τερτίπια ή αντρικές συκοφαντίες; Ένας πανάρχαιος διάλογος, με άντρες και γυναίκες στην αντίπερα όχθη… Υπάρχουν απαντήσεις; Πανάρχαιοι μύθοι και λαϊκές ιστορίες, προσπαθούν να ρίξουν φως σ’ αυτά τα ερωτήματα εναλλάσσοντας το κλίμα από απόλυτα περιπαικτικό σε σπαρταριστά ερωτικό και φτάνοντας, από την πιο βαθιά αγωνία στην πιο ανάλαφρη χαλάρωση.

Γιατί… στα παλιά παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο οι γυναίκες που περιμένουν τους πρίγκιπες, αλλά κι αυτές που διεκδικούν δυναμικά και… με τρόπους γυναικείους!

Χίλιες και Μία Ιστορίες από όλον τον κόσμο με Γυναικείες Μορφές!

Σάσα Βούλγαρη

Ήταν υποψήφια (2014 και 2015) της SCBWI – Greece για το Διεθνές Βραβείο ALMA – Astrid Lindgren Memorial Award. Πρωτοπόρος της επαγγελματικής νεο – αφήγησης στην Ελλάδα, με πορεία που ξεπερνά τα 20 χρόνια και με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία (Κυκλαδικής, Γουλανδρή, Μπενάκη, Λαϊκής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης κ.α.) και σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους (Εθνική Λυρική Σκηνή, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Διεθνές Πολιτιστικό κέντρο Δελφών, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη κ.α.) σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης από το 1995 με τη δική της Μέθοδο και με το έργο της έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών. Το 1998 επιμελήθηκε και αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΤ1 στη σειρά «Ψέμματα κι Αλήθεια έτσι ειν τα Παραμύθια» Σπούδασε Ψυχολογία και Παιδαγωγικά με επιμόρφωση στην εναλλακτική διδασκαλία και πλούσιο έργο σε σχεδιασμό και συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Από το 2013 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.