Οι Dulsori, το πιο δυναμικό γκρουπ κρουστών από την Κορέα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μία μοναδική

παράσταση στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 8 Αυγούστου, στο Κήποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, όπου θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα με μουσική, χρώμα και κίνηση σε συνδυασμό με τα τεράστια τύμπανα τους επί σκηνής.

Οι Dulsori είναι το πιο δραστήριο γκρουπ κρουστών της Κορέας, που παρουσιάζει μια δυναμική παράσταση που συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους, το pungmul…με τα  μοντέρνα στοιχεία.

Ένα γεμάτο ενεργεία θέαμα με κρούστα, χωρο και χρώματα, αφιερωμένο στα στοιχεία της φύσης ,που δίνουν ενεργεία και χαρά στον άνθρωπο Στις παραστάσεις τους οι Dulsori καλούν το κοινό να συμμετέχει ενεργά δημιουργώντας έτσι αίσθηση συλλογικότητας και αρμονίας.

Με το δυναμικό ρυθμό των κρουστών τους , οι Dulsori έχουν ενθουσιάσει τους θεατές στις  παραστάσεις που έχουν δώσει σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά το κόσμο, καθώς επίσης και στα WOMAD και WOMEX. Η συμμέτοχη τους στο φετινό Roskilde ήταν από τις πιο εντυπωσιακές.

Η παρασταση που θα παρουσιασουν είναι Binari – Το Πνευμα του Ρυθμου (Spirit of Drums). Ο όρος Binari στην κυριολεξία σημαίνει η επίκληση της ανήσυχης καρδιάς προς ένα υπερφυσικό ον. Στην κορεάτικη παραδοσιακή μουσική το Binari  θεωρείται ως ένα τραγούδι που ερμηνεύεται κι εντάσσεται σε ποικίλα ρεπερτόρια.

Οι Dulsori βάζουν τη δική τους, μοναδική πινελιά, σε αυτό το αρχαίο μοτίβο, αναβιώνοντας μια αρχαία ιεροτελεστία  με την οποία δινόταν το εναρκτήριο λάκτισμα  των γιορτών προς τιμή των δυνάμεων της φύσης.

Η παράσταση ξεκινάει με την παρέλαση των καλλιτεχνών πάνω στη σκηνή με τη συμμετοχή θεατών. Στη συνέχεια, οι Dulsori μας εισάγουν στο θέαμά τους με ένα υπέροχα συγχρονισμένο ρυθμό από τα τεράστια κρουστά τους. Οι καλλιτέχνες αποδίδουν με την ερμηνεία τους την ατμόσφαιρα που δημιουργεί μια καταιγίδα με τον εκρηκτικό και καταιγιστικό ρυθμό των τυμπάνων τους. 

Ολοκληρώνουν την παράσταση με μια συναρπαστική εκτέλεση κορεάτικης παραδοσιακής μουσικής και προτρέπουν  το κοινό να ακολουθήσει τον δυναμικά ακούραστο ρυθμό σε μια φανταστική μουσική πανδαισία η οποία μας συνοδεύει μέχρι το τέλος της γιορτής!

Oι Dulsori αιχμαλωτίζουν το κοινό με παραδοσιακά κορεάτικα κρουστά και τραγούδια. Οι αυθεντικοί ρυθμοί τους συμπαρασύρουν και αφυπνίζουν το ανθρώπινο πνεύμα. Εμπνευσμένοι από τις παραδόσεις των κορεατών αγροτών και των ήχων της φύσης, χρησιμοποιούν αυθεντικά, παραδοσιακά όργανα για να εξυμνήσουν τις φυσικές δυνάμεις.

Οι παραστάσεις τους, είναι μια γιορτή γεμάτη πάθος, όπου συμμετέχουν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και το κοινό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αρμονίας και συλλογικότητας. Ο εκρηκτικός και καταιγιστικός παλμός των κρουστών προσκαλεί το κοινό να μοιραστεί αυτήν τη συλλογική ενέργεια. Το σκηνικό αποτελείται από 19 κρουστά συνολικού βάρους 1.200 κιλών!