Το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα ”κήποι της Αθήνας” κλείνει έναν χρόνο αφήνοντας πίσω 9 μεγάλες καλλιτεχνικές δράσεις σε Αθηναϊκούς κήπους και φυσικά το τετραήμερο ”Athens gardens festival” στον Εθνικό κήπο τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Επόμενος σταθμός είναι το άλσος Παγκρατίου την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 18.00.

Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), την ”Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τη διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, την ΕΑΤΑ (Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) την ΕΜΣΕ (Ένωση Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας) και τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων «Αλυσίδα», στo πλαίσιo του ετήσιου προγράμματος ”Κήποι της Αθήνας” πραγματοποιεί μουσική εκδήλωση την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Άλσος Παγκρατίου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Τατιάνα Ζωγράφου έχει επιλέξει να παρουσιάσει τον Μεγάλο Ερωτικό (1972) του Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994) απoδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Μαζί της ο Ανδρέας Καρακότας, τραγουδιστής που ο ίδιος ο Χατζιδάκις επέλεξε για να ηχογραφήσει τον τελευταίο του δίσκο, «Τα τραγούδια της αμαρτίας» καθώς και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Δάφνη Πανουργιά.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται τραγούδια της Ζωγράφου από το δίσκο «Μ’ έναν τρόπο μυστικό» (με ζωγραφιές του Χρήστου Κεχαγιόγλου από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), τραγούδια για τον έρωτα πάνω σε στίχους σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (Γιώργου Χρονά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, κ.ά.) σε ενορχήστρωση του Κώστα Βόμβολου.

Επίσης θα ακουστούν μια σειρά αγαπημένων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Μαζί της εκλεκτοί μουσικοί.

Τραγουδούν: Τατιάνα Ζωγράφου, Δάφνη Πανουργιά, Ανδρέας Καρακότας

Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος

(μαντολίνο)

Στο πιάνο ο Θόδωρος Κοτεπάνος.