Οι εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την ποιητική δημιουργία συνεχίζονται στο Μέγαρο, αυτό τον Μάρτιο, με μουσικοποιητικά αφιερώματα αλλά και διαλέξεις-συζητήσεις. Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, έξι ποιητές και ποιήτριες από τρεις διαφορετικές γενιές και αντίστοιχες εποχές συναντώνται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο του MEGARON PLUS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Σχετίζεται ή όχι η ποίηση των ποιητών αυτών με τις αντίστοιχες εποχές τους; Επιδρά τελικά –κι αν ναι– σε ποιο βαθμό η εποχή στους ποιητές της;  Με βάση αυτά τα ερωτήματα-άξονες συζητούν οι ποιητές: Ευριπίδης Γαραντούδης, Ευτυχία Παναγιώτου, Αντώνης Φωστιέρης, Θανάσης Χατζόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου και Χάρης Ψαρράς. Τη συζήτηση, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του περιοδικού Ο Αναγνώστης, συντονίζει η συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Έλενα Χουζούρη. Αντιπροσωπευτικά ποιήματά τους θα διαβάσουν οι συμμετέχοντες ποιητές και ποιήτριες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο  Ο Αναγνώστης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).