Το θέατρο τέχνης Ακτίς Αελίου παρουσιάζει το έργο «Οι Καιόμενοι» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου από 

τις 25 Ιανουαρίου 2013.

Το  έργο Ελλάδα.  Μετά  τις  «καταστροφές», ένα αυταρχικό καθεστώς  βρίσκει  την  ευκαιρία  και  εγκαθίσταται  στην  έρημη,  πια,  χώρα.  Πείνα,  λειψυδρία,  βασανιστήρια,  εκκαθαρίσεις. Οι  χαρακτήρες  του  έργου  διαλέγουν  στρατόπεδα:  ο Παπάς ,  η Γριά,  η Μαντάμ,  ο Λοχαγός,  το Κορίτσι,  το Αγόρι , ο Στρατιώτης. Και κάπου ανάμεσά τους  ο Καιόμενος εκείνος που έλουσε το σώμα του με φωτιά στο κέντρο της πλατείας, μήπως και μπορέσει να ξεσηκώσει τον λαό που χωρίς να το ξέρει, καιγόταν κι εκείνος μαζί του.

 

Η παράσταση
Εγκλωβισμένοι σ’ έναν τόπο και μιαν εποχή όπου τα πάντα έχουν καταρρεύσει- όπου το αδιέξοδο έχει γίνει πραγματικότητα- οι ήρωες του έργου ψάχνουν τον τρόπο να συνεχίσουν να υπάρχουν. Τέσσερις ηθοποιοί μας ταξιδεύουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό, σ’ ένα ξεφτισμένο τσίρκο, σε μια αναδρομή στην παιδική ηλικία, εκεί όπου αναπόφευκτα οδηγείται κανείς αναζητώντας απαντήσεις, μέσα από την αθωότητα , αλλά και την ανωριμότητα ενός μικρού παιδιού. Ένα ρέκβιεμ γι’ αυτά που χάθηκαν, μία προσευχή γι’ αυτά που θα ‘ρθουν, και «Οι Καιόμενοι» παγιδευμένοι κάπου στο ενδιάμεσο.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Σκηνικά- κοστούμια: Μαρία Μυλωνά
Κινησιολογική  επιμέλεια: Χριστίνα Μπήτιου
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Γκούμα
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός σκηνοθέτη-οργάνωση παραγωγής: Ευτυχία Καβαλίκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Γαρμπή, Τάσος Ροδοβίτης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Θωμάς Βελισσάρης


Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»

Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου είναι ο Νίκος Σακαλίδης. Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» έχει στο ενεργητικό του 32 παραστάσεις, αφιερώματα στο έργο Ελλήνων λογοτεχνών, αναλόγια, σεμινάρια,  εκθέσεις εικαστικών και θεατρικό εργαστήρι. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει την τιμή να συνεργάζεται εδώ και 12 χρόνια με σημαντικούς ανθρώπους από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.