Η Catch The Soap Productions και το Eightball Club παρουσιάζουν τους Kadavar το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στο Eightball Club στη Θεσσαλονίκη και τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στο AN Club στην Αθήνα.

Fuzzy δαιμονισμένες κιθάρες, vintage επιδέξιο μπάσο, groovy στιβαρά τύμπανα: οι proto-progsters Kadavar μεταμφιέζουν την εκρηκτική hard rock τους με παλιομοδίτικες φορεσιές, σαμποτάροντας την άτονη μουσική του 21ου αιώνα με γνήσιους heavy rock δυναμίτες. Η χρονομηχανή του γερμανικού power trio θα προσγειωθεί και πάλι στη χώρα μας το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, προσφέροντας σε παλιούς και νέους οπαδούς την απόλυτη retro rock εμπειρία.

Δημιουργήθηκαν το 2010 στο Βερολίνο ακολουθώντας κατά γράμμα την κλασσική όσο και ακαταμάχητη συνταγή του old school rock power trio. Το αποτέλεσμα του πειραματισμού τους ήταν απροσδόκητο: η εκρηκτική αντίδραση των Lindemann, Mammut και Tiger θα δώσει μορφή στο ομότιτλο ντεμπούτο τους (Tee Pee Records/This Charming Man, 2012), ένα instant proto-rock classic που θα ταρακουνήσει την ακμάζουσα γερμανική stoner/psych rock σκηνή, φέρνοντας τους εκκεντρικούς vintage rockers στην πρώτη γραμμή. Με τις ρίζες του ήχου τους να φτάνουν στο βάθος της rock παράδοσης, η πηγαία μουσικότητα των Kadavar διαπερνά ηλεκτρικά τον ήχο τους, τροφοδοτώντας εκρηκτικά heavy rock κομμάτια στους ρυθμούς των Black Sabbath, Hawkwind και Pentagram. Με νέο μπασίστα (εκείνον των Γάλλων Aqua Nebula Oscillator) στο ενεργητικό τους και με τον δεύτερο δίσκο τους «Abra Kadavar» (Nuclear Blast, 2013) να ακολουθεί σε διάστημα μόλις ενός έτους, οι Kadavar αποδεικνύουν πως δεν αναλώνουν την ενέργειά τους στην επιφάνεια, συνθέτοντας ένα αυθεντικό neopsych-rock δίσκο αναφοράς που κατέλαβε αυτόματα μια θέση στο μυαλό και τις δισκοθήκες τόσο του παραδοσιακού, όσο και του σύγχρονου rock κοινού.

Με την προ δύο ετών πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας (ως opening act των La Otracina) ακόμα νωπή στη μνήμη, οι vintage rockers Kadavar επιστρέφουν αυτή τη φορά στις σκηνές των Eightball και An Club, αποφασισμένοι να γοητεύσουν με την μοναδική τους παρουσία και τον τελευταίο ανυποψίαστο. Opening acts στη Θεσσαλονίκη: 45Rats, Astrey. Opening act στην Αθήνα: 45Rats