Οι Jane Doe, τη Κυριακή 22 Μαρτίου, εμφανίζονται μετά από σχεδόν ένα χρόνο στο Six Dogs κουβαλώντας στη φαρέτρα τους τέσσερις δίσκους, με το πιο πρόσφατο -διπλό- «χτύπημα» (Revolution Diaries και Recipes for Refugees μέσα στο 2014 από την Puzzlemusik) να συζητιέται ακόμα σε site και περιοδικά.

Μαζί τους οι Playground Theory, ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα της αγγλόφωνης σκηνής, με ένα σετ μοιρασμένο ανάμεσα σε τραγούδια του ντεμπούτου τους Speaking of Secrets και τραγούδια από το νέο άλμπουμ που ηχογραφούν αυτή την περίοδο.
 

Κοντά σε όλα αυτά, οι Jane Doe ετοίμασαν το πρώτο video-clip του 2015, οπτικοποιώντας το τραγούδι “Ordinary People” μέσα από το δίσκο Recipes for Refugees, σε σκηνοθεσία Γιάννη Τόμτση.

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Alkis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα).Έχουν παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας: Αν Club, Six Dogs, Bios (Αθήνα), Eightball, Μύλος (Θεσσαλονίκη) και σχεδόν σε όλες τις σημαντικές πόλεις.

Έχουν βρεθεί στο support των A Place to bury Strangers, των Crippled Black Phoenix, O.Children και Nite Fields αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τα ίδια τα συγκροτήματα.


Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), το μέλλον των Jane Doe αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον.

Playground Theory σχηματίστηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2008. Η τωρινή σύνθεση περιλαμβάνει τους: Μάρσια Ισραηλίδη (Φωνή-πλήκτρα), Βαγγέλη Κατσουλάκη (τύμπανα), Δημήτρη Νέγκα (πλήκτρα), Κώστα Επιτρόπουλο (Κιθάρα) και Θάνο Μαλεσιάδα (μπάσο).

Την διετία 2011-2012 ηχογράφησαν το πρώτο demo τους και 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη δουλειά τους το “Speaking of Secrets” από την Puzzlemusik. Το ντεμπούτο τους απέσπασε πολύ καλές κριτικές και ήταν παρών σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το “Waves” συμπεριλήφθηκε στην συλλογή The indie side of Music Vol II O ήχος τους έχει χαρακτηριστεί ατμοσφαιρική pop – cinematic -dream pop ενώ στο καινούργιο υλικό τους είναι παρόντα παραδοσιακά και ανατολικά στοιχεία. Εμφανίζονται από το 2011 σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές της Αθήνας ενώ τον Μάιο του 2014 δέχτηκαν πρόσκληση και συμμετείχαν στο Blow-Up Festival στα Χανιά.

Σημαντική επίσης και η συμμετοχή στην σκηνή της Athens Voice στην πλατεία Κλαυθμώνος τον Ιούνιο του 2013 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής μαζί με πολλά κορυφαία ονόματα της σύγχρονης Αθηναϊκής σκηνής. Μέσα στο 2015 θα κυκλοφορήσουν ψηφιακό single και πιθανότατα την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά.