Μετά από ένα καλοκαίρι αλλαγών (καινούργιος κιθαρίστας) και νέων πραγμάτων (ΕΡ και δίσκος στα σκαριά), οι Jane Doe ξεκινάνε τις συναυλίες τους για τη χρονιά από τη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν στο Eightball ένα από εκείνα τα live που τους έχουν δώσει τη φήμη του πιο συναρπαστικού συγκροτήματος στη σκηνή.

Μαζί τους είναι δύο από τα πιο σημαντικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, οι Missing Pulse και οι Cosmic Union και ένα τρομερά ενδιαφέρον σχήμα από τις Σέρρες, οι Small Hours Society.

Jane Doe

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Anastasis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.

Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα).

Έχουνε παίξει στις περισσότερες σκηνές της Ελλάδας:

Αν Club, Six Dogs, Bios (Αθήνα), Eightball, Μύλος (Θεσσαλονίκη) και σχεδόν σε όλες τις σημαντικές πόλεις.

Έχουν βρεθεί στο support των A Place to bury Strangers, των Crippled Black Phoenix, O.Children και Nite Fields, Sonic Jesus αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια ακόμα και από τα ίδια τα συγκροτήματα.

Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), οι Jane Doe είναι αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από το παρόν της αγγλόφωνης σκηνής της χώρας.

www.facebook.com/TheJaneDoeBand
www.youtube.com/user/janedoegreek

Missing Pulse

Οι Missing Pulse είναι ένα σχήμα το οποίο ξεκίνησε το 2003 στην Θεσσαλονίκη σαν ακουστικό ντουέτο από τους Κ. Χατζημηλιούδη (vocals/ rythm guitar) και Λ. Μαρκαντωνάτο (guitar/ b. vocals) με ξένο rock ρεπερτόριο. Μετά από μερικά χρόνια άρχισαν να ηχογραφούν δικά τους τραγούδια με ξένο στίχο σε rock ύφος ενώ το 2012 προστέθηκαν δύο ακόμα μέλη (μπάσο και τύμπανα) και από τότε εμφανίζονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σαν ένα πλήρες πια σχήμα ερμηνεύοντας δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές από όλο το φάσμα της ξένης ροκ σκηνής. Οι Missing Pulse είναι : Chatzimilioudis Kostas (vocals/ac. guitar) Markantonatos Lefteris (el. guitar/vocals) Ioannidis Panagiotis (bass) George Mpaltas (drums) Mimis Artemis (el. guitar)

Small Hours Society

Οι Small Hours Society αποτελούνται από τους:

Αποστόλης Α. κιθάρα, φωνή
Παναγιώτης Γ. μπάσο
Γιώργος Α. τύμπανα
Γιάννης Κ. ακορντεόν, πληκτρα, φωνητικά

Παίζουν αγγλόφωνο indie noise rock. Η πρώτη κυκλοφορία (small hours society – rest your wings/the skies await LP) χρονολογείται το 2006. 9 χρόνια μετά η μπάντα επαναδραστηριοποιείται στη δισκογραφία, έχοντας 2 νέα μέλη στα τύμπανα και στο ακκορντεόν. Το Μάιο του 2015 κυκλοφορεί ψηφιακά το single no relapse/hunting, ενώ ένας πλήρης δίσκος ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει το χειμώνα του ίδιου έτους.

Cosmic Union

Σ´ ένα παράλληλο σύμπαν, σ´ ένα μέρος γεμάτο σκόρπιους ήχους, περιπλανιόταν πέντε κομήτες, μοναχικοί και μονοί, αναζητώντας την χαμένη βαρύτητα της Γης. Και οι πέντε, με το βλέμμα στραμμένο στον ήλιο, ακολουθούσαν μια μελωδία δίχως προορισμό. Ταξίδευαν για καιρό, ίσως χρόνια, ίσως αιώνες, ίσως δευτερόλεπτα, μέχρι που βρέθηκαν τυχαία στον δρόμο. Μια συνάντηση, μια ένωση που διασταυρώνει μουσικές διαφορετικών καιρών και αφήνει πίσω της σκοτεινά beats, riffs και στίχους που αιωρούνται στο κενό του σύμπαντος. Μια ένωση κοσμική.

Οι Cosmic Union δημιουργούνται στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2014. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου.

Alternative / Experimental Rock

Vasilina Megla (Vocals) | Panagiotis Aivaizidis (Kanun) | Peter Lagontzos (Guitar) | Tasos Theocharidis (Bass) | Spiros Gontzes (Drums)