Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζεται στο θέατρο Ρεματιάς στις 23 και 24 Ιουλίου, από το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, στο πλαίσιο της περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα.

Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζεται στο θέατρο Ρεματιάς στις 23 και 24 Ιουλίου, από το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλη την Ελλάδα.

Είναι μία παράσταση της πολιτικής (γι αυτό και διαχρονικής) αριστοφανικής σάτιρας, μέσα από το έμπειρο μάτι του Γιώργου Αρμένη, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Ο καυστικός Αριστοφάνης, προβλέποντας με μεγάλη ακρίβεια αυτό που βιώνουμε σήμερα, σατιρίζει τους πολιτικούς της εποχής του, όπως ο Κλέων και όχι μόνο.

Στο στόχαστρο του μπαίνουν επίσης ο Νικίας και ο Δημοσθένης αλλά και η πολιτική χυδαιότητα και ο λαϊκισμός, που αποδεικνύεται διαχρονικό φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιππής παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα Λήναια, του 424 πχ , όπου και κέρδισαν το πρώτο βραβείο στους θεατρικούς αγώνες.

INFO
Ιππείς του Αριστοφάνη, Δη.Πε.Θε. Ρούμελης,16 Ιουλίου Λαμία, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Ιουλίου, Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι,Ώρα έναρξης: 21:00 μμ,τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ,15 ευρώ φοιτητικό,πληροφορίες: 22310-33325.