Με σαφείς μουσικές αναφορές σε θρυλικά σχήματα όπως οι Allan Parson’s Project, Deep Purple etch. και με μηνύματα για θετική σκέψη και άποψη ζωής μέσα από τους στίχους, οι Intelligent Music Project με την δουλειά τους αφήνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα όπου ξεχωρίζει η αληθινή οργανική ροκ μουσική και ο ευφυής στίχος σε μια εποχή που, δυστυχώς, η παγκόσμια μουσική βιομηχανία επικεντρώνεται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.

Πώς άλλωστε θα μπορούσε κάποιος να μην θεωρήσει ως τεκμήρια για τα παραπάνω την συμμετοχή ιερών τεράτων της παγκόσμιας μουσικής στην μουσική των Intelligent Music Project? Simon Phillips (Toto), John Payne (Asia), Carl Sentance (Nazareth), John Lewton (Uriah Heep), Bobby Rondineli (Black Sabbath), Richard Grisman (River Hound) είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που εμπνεύστηκαν, συμμετείχαν και τελικά δημιούργησαν μέσα στα πλαίσια του Project.Όλοι αυτοί οι τεράστιοι ροκ αστέρες, είναι οι Rocket Careers του.

Μπαίνοντας στην διαδικασία των ηχογραφήσεων του έκτου τους δίσκου The Creationο Ronnie Romero (Ritchie’s Blackmore Rainbow) αναδεικνύεται ως η βασική φωνή (δισκογραφικά και συναυλιακά) των Intelligent Music Project. Το επιβλητικό εύρος της φωνής του 38χρονου Χιλιανού σταρ, δίνει τον απαραίτητο όγκο στα νέα τραγούδια του Project.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο Romero συνεργάζεται με τους Intelligent Music Project. Πέρα από συναυλιακές εμφανίσεις, έχει αναλάβει και τα φωνητικά στο Everytime, hit single που ξεχώρισε από τον τελευταίο τους δίσκο Life Motion.

Ο άνθρωπος πίσω από όλο αυτό το μοναδικό – για τα σημερινά δεδομένα – εγχείρημα, είναι ο Milen Vrabevski. Ο Vrabevskiθεωρείται στην γειτονική μας χώρας ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της βουλγαρικής κοινωνίας. Πρωτοπόρος επιχειρηματίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της ιατρικής έρευνας, φιλάνθρωπος και προστάτης των τεχνών. Οι Intelligent Music Project είναι το πνευματικό του παιδί μέσα από το οποίο θέλει να μεταδώσει το θετικό του μήνυμα για την διατήρηση του αληθινού καλού οργανικού ροκ (μέσα από την μουσική) και την ανάδειξη της πνευματικής μας δύναμης (μέσα από τους στίχους).

Το επόμενο διάστημα οι Intelligent Music Project θα ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις του έκτου τους album. Στην Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater.

Η συναυλία έχει δωρεάν είσοδο και είναι μια προσφορά του Rock Radio 104.7 για τα 21α γενέθλια του.