To Six Dogs στο Μοναστηράκι παρουσιάζει τους Install, μια μπάντα αποτελούμενη από τέσσερα ετερόκλητα άτομα με διαφορετικές μουσικές καταβολές, νοοτροπίες

και φιλοδοξίες, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011. 

Θα ήταν πολύ εύκολο να γραφεί ένα τυπικό βιογραφικό για τους INSTALL αλλά δυστυχώς ή καλύτερα, ευτυχώς, οι INSTALL δεν αποτελούν τυπικό δείγμα μπάντας. Τέσσερα ετερόκλητα άτομα αποφάσισαν την άνοιξη του 2007 να δημιουργήσουν μία μπάντα με σκοπό. Μάλλον συγκεκριμένος σκοπός δεν υπήρχε παρά μόνο μουσική γεμάτη ενέργεια. Τα πράγματα άρχισαν να εξελίσσονται καλά για τους INSTALL αφού σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισαν ήδη να ωριμάζουν οι πρώτοι καρποί της μουσικής συνεργασίας τους με επακόλουθο τη δημιουργία ενός αυτοχρηματοδοτούμενου mini EP με τον τίτλο ‘PROTECT THE LOUD’ το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Το συγκεκριμένο EP δημιούργησε αίσθηση στους underground κύκλους της INDIE ROCK αγγλόφωνης αθηναϊκής σκηνής και όπως ήταν φυσικό ακολούθησαν εμφανίσεις σε σχεδόν όλους τους γνωστούς συναυλιακούς χώρους της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε αρμονικά για τη μπάντα μεταξύ ζωντανών εμφανίσεων, αυτοσχεδιασμών στο studio και δημιουργίας όσο περισσότερης μουσικής γίνεται, ένα φθινοπωρινό βράδυ μετά από ένα θορυβώδες ως συνήθως live σε γνωστό bar του κέντρου ήρθε ολίγον άξαφνα η πρόταση από την ΕΜΙ για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δίσκου.

‘Αυτή είναι η φάση!’ αναφώνησε ο Δημήτρης drummer και ένας εκ των στιχουργών της μπάντας και οι ΙΝSTALL έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά για το πρώτο δισκογραφικό τους πόνημα. Έτσι  ξεκίνησε μία μακρά περίοδος γεμάτη υπόγεια, τσιγάρα, μπύρες, διαφωνίες και πάνω από όλα μουσική μα πάρα πολύ μουσική που οδήγησε το group στο δρόμο του KIWI Studio και του Νίκου Λάβδα για την ηχογράφηση του album κάπου την άνοιξη του 2010.

Ο Νίκος εμφύσησε στην μπάντα την αγάπη του για τις vintage τεχνικές ηχογράφησης καθώς και για τον δυνατό κιθαριστικό ήχο που δεν χάνει όμως σε τίποτα την αμεσότητα και τον pop χαρακτήρα του. Αξιοσημείωτος ο έρωτας του Λευτέρη – ο κιθαρίστας της μπάντας – με τον ‘τσιτωμένο’ VOX ενισχυτή, ένας έρωτας που κρατάει ακόμα και μάλλον θα κρατήσει για πολύ ακόμα.

Έτσι στα τέλη του 2010 ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις και η μίξη του album και εστάλη στα Abbey Road Studios του Λονδίνου για να γίνει η διαδικασία του mastering από τον Geoff Pesche.

Κάπου εδώ ήρθε και η σειρά της Βιργινίας να ασχοληθεί με το artwork του δίσκου, η οποία ως καλλιτεχνικό πολυεργαλείο εκτός από το να τραγούδαει και να γράφει στίχους, μουντζουρώνει καμβάδες με μεγάλη ευχέρεια.

Και επιτέλους μετά από ακόμα περισσότερες μπύρες και τσιγάρα τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφορεί το ντεμπούτο των INSTALL από την ΕΜΙ. Και ο τίτλος αυτού ; ‘Κάνουμε μουσική μόνο για να περνάμε καλά και να είμαστε χαρούμενοι’ λέει ο Κώστας το μπάσο της υπόθεσης. Οπότε ‘MAY YOU BE HAPPY’ !

INSTALL

Βιργινία Αξιώτη φωνητικά
Λευτέρης Νικολάου κιθάρες
Κώστας Καγκελάρης μπάσο
Δημήτρης Τσαμπουνάρης τύμπανα

Guest: Λαγογιάννης Γιώργος φωνητικά